Това не е индивидуална оценка за членовете на борда, а

...
Това не е индивидуална оценка за членовете на борда, а
Коментари Харесай

Транспортният министър разкри защо иска оставката на ръководството на БДЖ

Това не е самостоятелна оценка за членовете на борда, а за мениджмънта като цяло. Не желая това да е напрежение за дъщерните сдружения. Няма квалифициран различен екип, който да оглави сдружението. Другата седмица ще се произнеса.

Това съобщи по време на ексклузивен брифинг министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Той направи малко изказване в постройката на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията във връзка оставката на управлението на БДЖ.

По думите му налице е неприятна връзка заради повода, че БДЖ е разговаряла с принципала посредством медиите. Според него хората от управлението са подали своите оферти за предварително преустановяване на договорите.

„ Предвид предпочитаната тематика положението и развиването на БДЖ взеха съществена част от моето внимание “, изясни министърът.

Той посочи, че се е срещнал с настоящото положение и с настоящите планове по отношение на ремонтните действия по време на среща.

„ Бях убеден, че няма никакви все още индикации за проблеми в сдруженията. Независимо от това на 23 октомври е назначен одитен ангажимент в дъщерните сдружения, които да проследят графика на придвижване на влаковете, да проучват положението на преносимия състав и други проблеми, които биха могли да бъдат открити “, разяснява министърът.

По думите му се е появила в медиите информация за отчет, който е обвързван с проблеми в холдинга. До сегашния миг обаче Желязков не разполага с текста на този отчет.

Той напомни, че процедурата за закупуване на новите мотрисни влакове е спряна.

„ В никакъв случай заявките (бел. ред. за преустановяване на договорите) не е оценка за тяхната работа, по-скоро това е моето схващане за отговорността на целия ръб на шефовете, която в идващите дни ще преценява дали да уважа поотделно или общо “, съобщи още министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР