Това не е доклад, а най-вероятно справка. Това е справка,

...
Това не е доклад, а най-вероятно справка. Това е справка,
Коментари Харесай

Експерти за Барселонагейт: Става въпрос за пране на пари в особено големи размери

Това не е отчет, а най-вероятно информация. Това е информация, каквато испанските управляващи са изпратили преди две седмици в българското Министерство на вътрешните работи. Мен ме учудва по какъв начин до тази секретна информация с изключение на премиера имат достъп и няколко определени медии – до една близки с ръководещата сега коалиция. Разхвърлянето на тази медийна димка, цялостна с неразбираеми избрания, ми се коства че това е много неразбираем сюжет, преразказващ медийни изявления, появили се преди няколко години в някои електронни издания. Така продуцентът Виктор Димчев разяснява в ефира на Нова телевизия отчета, получен от Министерство на вътрешните работи на 2 февруари от испанските управляващи по по този начин нареченият случай „ Барселонагейт”.

По думите му испанските медии, които проверяват този случай, даже не са чували за тази информация.

„ На този стадий – в качеството си на коментиращи, сме част от необятната аудитория и не сме чели отчета. Можем да си създадем заключенията по медийните изявления и мненията на политиците. Това, което чух от нощес, ме кара да си направя едно обосновано съмнение, че става въпрос за пране на пари в едни доста огромни размери, за които алармира испанската полиция”, съобщи от своя страна политологът доцент Иво Инджов.

Според него с отчета е подходено много професионално. „ Има доста обстоятелства и представени документи – обществени източници, които навеждат на мисълта за допустимо пране на пари, и откакто тази информация е изпратена на българските служби и откакто стана ясно, че българските служби и прокуратурата са на ход – те би трябвало да си свършат работата”, акцентира той.

„ Много е необичайно за какво, откакто тази информация е изпратена преди две седмици, Бойко Рашков, който е по този начин щастлив да приказва против Бойко Борисов във всяко студио – за какво не е изкарал тази информация и да уведоми обществеността и да предприеме някакви дейности? Министерство на вътрешните работи е трябвало към този момент да проверява, а вместо това изпраща елементи от тази информация до определени медии”, уточни Димчев.

„ От казаното от господин Димчев излиза, че Министерство на вътрешните работи не проверява. Напротив – Министерство на вътрешните работи си прави работата, а топката е в българската прокуратура. А тя тупа топката и има основателни подозрения, че тя не желае да бръкне по-дълбоко, както в този случай, по този начин и в други случаи като „ Мата Хари, кюлчетата”, съобщи от своя страна Инджов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР