Това не е било в плановете на Canonical, казва Марк

...
Това не е било в плановете на Canonical, казва Марк
Коментари Харесай

Ubuntu неочаквано се намести в AI разработките

Това не е било в проектите на Canonical, споделя Марк Шатълуърт

Марк Шатълуърт е прелестно сюрпризиран от покачвания интерес на AI разработчиците към Ubuntu (източник: Canonical / Twitter)

Все повече компании купуват абонаменти за поддръжка на настолни системи Linux, защото желаят да имат парк от работни станции с Ubuntu и да употребяват тази платформа за разработки в областта на изкуствения разсъдък, съобщи създателят на Canonical Марк Шатълуърт по време на форума Open Infrastructure Summit, за който оповестява ZDNet.

Тази обстановка изненадва Шатълуърт и Canonical – компанията, която развива отворената платформа Ubuntu. Фактически, Canonical стартира да поддържа комерсиално десктоп платформата в област, към която не се е стремяла до момента, признава Шатълуърт.

Разбира се, Ubuntu от дълго време се употребява от разработчиците, само че в този момент ненадейно се появи екип за разработки в областта на изкуствения разсъдък (AI), който се нуждае от пълноценна техническа поддръжка.

Макар че някои консуматори към момента тъгуват по интерфейса Unity, от който Canonical се отхвърли преди две години, десктоп средата GNOME 3 към този момент печели последователи. По думите на Шатълуърт, GNOME частично избави бизнеса на Canonical, защото Unity предизвикваше доста разногласия.

Общностите от разработчици на Ubuntu и GNOME си сътрудничат тясно. „ Имаме крепко съдействие и положителни работни връзки с общността на GNOME “, твърди Марк Шатълуърт.
още по тематиката
Версията на Ubuntu за настолни компютри не носи съществени приходи на Canonical. Реална облага компанията получава от облачните услуги и интернет на нещата (IoT).

Марк Шатълуърт възнамерява бъдещото излизане на Canonical на борсата, само че към момента не са закрепени точни периоди за IPO, защото компанията първо би трябвало да реализира заложените цели. Такива са доходи в размер на 200 милиона $, вярна тактика за напредък и избрани индикатори в региона на IoT и облачните технологии.

В облака нещата за Ubuntu се развиват добре. Почти две трети от обществените облачни услуги се базират на Ubuntu. „ Самите калкулации могат да се правят на платформи Azure, Гугъл или Amazon, само че където и да погледнете, там работи Ubuntu “, споделя Шатълуърт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР