Това написа във фейсбук страницата си специалистът по сигурността Николай

...
Това написа във фейсбук страницата си специалистът по сигурността Николай
Коментари Харесай

Слатински: Има нещо ненормално в обществото ни

Това написа във фейсбук страницата си експертът по сигурността Николай Слатински, който разяснява изявленията в западния щемпел при поемането от България на европредседателството.

"Прав е моят студент, който споделя, че има нещо ненормално в обществото ни, щом то разисква следващата рокля на президентшата, до момента в който Европа разисква следващата обява за свирепата корупция в България... ", декларира той.

"Някога не одобрявах изобилието от костюми, вратовръзки, обувки и прочие детайлности от пейзажа на президента. Не, че смятах, че президентът ни би трябвало да върви в едно и също 5 години подред, само че и да се кипри и преоблича всекидневно, когато част от народа ни плаче с горчиви сълзи, също не ми бе по душата. А въображаемо си мрънках по този мотив – по кое време стана калайджия... По принцип съм уверен, че цялата паркетна лъскавост на най-висшите ни управници и техните половинки, четвъртинки и осминки не е точната партитура, по която ще се извършва симфонията на страната ни в днешни дни. Управниците от дълго време не са татковци и майки на нацията, а мениджъри на страната, наемани от обществото за избран интервал, наименуван мандат (че и за по-кратко, в случай че не се оправят със дилемите си). При това единствено те, а не техните съпруги, съпрузи и изгОри, които безусловно липсват в демократичната представителна "номенклатура "... ", разяснява още Слатински.

"Време е да си пренаредим целите. Съпругата на президента дано облича следващата си скъпа и първокласна рокля, щом по този начин схваща нещата – тя на нас не ни е никаква, тя е някаква на президента. Жив и здрав да е брачният партньор й щом може да й купува тези рокли и тя да е жива и здрава по-дълго те да й стоят добре... Това, което нас би трябвало да ни интересува е какво се случва с страната ни и в ръководството й кой какъв е и за какво подобен е.

Защо подобен е, че страната ни не слиза от страниците на най-престижните издания и те напълно консенсусно и взаимно допълващо се, я характеризират като най-корумпираната страна в Европейски Съюз. Най-после в нещо да сме първи в Европейски Съюз и то без ангажименти и подозрения. Но тъкмо това е първото място, което аз не желая България да заема. А ми се коства, че по корупция Евросъюзът стеснен за наш’те мащаби е и задачата ни тук е по-грандиозна – да сме първи изобщо в Европа. Ако не сме станали към този момент... ", заключава Слатински.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР