Това написа във Фейсбук лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов. SafeNews публикува

...
Това написа във Фейсбук лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов.
SafeNews публикува
Коментари Харесай

Костадинов пита: Задава ли се правителство „Орешарски – 2“?

Това написа във Facebook водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

SafeNews разгласява целия текст без редакторска интервенция:

Задава ли се държавно управление „ Орешарски – 2 “? Ако се потвърдят слуховете, че актуалният сякаш „ длъжностен “ кабинет остава като към този момент постоянен, с мандат на ГЕРБ и подсилен от Движение за права и свободи и други дребни партии (ИТН, Двуличие, БСП), то ориста на ГЕРБ можем занапред да я опишем.
След обединението с Движение за права и свободи през 2013 година, когато Българска социалистическа партия беше сякаш старшия сътрудник, социалистическата партия потегли стремително по нанадолнището и към този момент е в графата „ дребна партия, бореща се за влизане в Народното събрание “. Същото нещо чака и ГЕРБ, с тази разлика, че при нея, за разлика от Българска социалистическа партия, няма идейно стимулиран избор и сривът и ще бъде още по-бърз и жесток. Отсега е ясно, че при такава коалиция Пеевски ще е мощният човек в страната и Борисов ще се трансформира в негова безволева марионетка. Доста незнаен завършек на една дълга, 23 годишна политическа кариера. Борисов несъмнено не е простак и знае доста добре, че може да изяде всеки политически брокер без Пеевски, който е единственият, можещ да го маргинализира. Сривът на ГЕРБ в локалната власт на изборите през октомври разумно докара и до срив на изборите за парламент през юни. Ако Борисов трансформира партията си в салфетка в мазните пръсти на Пеевски, това ще е краят на неговата групировка.
Решението е едно. Нови избори. На Движение за права и свободи те костваха близо 100 млн. лева за пазаруване на гласове, което ще омаломощи финансово незаконната формация на Пеевски, в случай че и се наложи още един път, и то единствено за няколко месеца, да извади подобен запас. Другите политически брокери също няма да са изключително щастливи, поради същото събитие, тъй че опцията да станем очевидци на държавно управление ГЕРБ-ДПС и дребни еничари към тях става все по-вероятна.
Много скоро ще разберем.

Костадинов пита: Задава ли се държавно управление „ Орешарски – 2 “? 17.06.24 11:44 Bloomberg: Украйна не съумя да получи поддръжка от Глобалния юг на срещата на върха в Швейцария 17.06.24 11:42 Иванчева се жалва за пандиза: Държат ни заключени, не ми дават да се церя 17.06.24 11:23 Байдън се вцепени на сцената след личната си тирада и беше изведен от Обама (ВИДЕО) 17.06.24 11:13 Йотова зове за договаряния: Търпението на жителите се изчерпа 17.06.24 10:57

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

по-рано през днешния ден стана известно, че президентът Румен Радев ще свика първото съвещание на новия парламент на 19 юни. Със собствен декрет на съображение член 75 от Конституцията, президентът Румен Радев привиква на първо съвещание новоизбраното 50-о Народно заседание в 9.00 часа на 19 юни 2024 година Официалната клетва на новите 240 народни представители ще даде старт и на процедурата по съвещания при президента.

Още вести четете в: България, Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР