Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook дипломатът

...
Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook дипломатът
Коментари Харесай

Илиян Василев: Без пълен контрол върху службите, прокуратурата и ...

Това написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук дипломатът Илиян Василев. Вижте и целия текст:

 

" Борисов реши, че не може да отстъпва по тематиката " Турски поток ", и стартира да се гордее с него, даже под опасност да влезе в Магнитски /Дамоклевият меч към момента виси/, тъй като се разпада цялата структура и логичност на властта, поради която влезе в политиката преди повече от 20 години. Тогава задкулисието реши да смени Иван Костов, тъй като се уплаши, че не може да го управлява. Борисов бе още никой с цел да смени Костов, за това първо в играта влезе магията на монарха, и по-късно пласираха и нашия Путин /генералът от силовите структури/.

 

Днес Борисов стартира да демонстрира " зъби " и да заплашва с разглобка, в случай че ППДБ и западните ни сътрудници не одобряват неговия модел за корупция с детайли на атлантизъм, както на времето Западът одобри моделът на прехода на Луканов. Без цялостен надзор върху службите, прокуратура, регулатори, той не може да съществува. За това и новата сглобка няма да проработи, най-малко в този тип, който си я показват в ППДБ.

 

Говорим за условния или обобщаващ облика на новия хайлайф Борисов, зад който наднича цялата номенклатура - политици, бизнес, магистрати, силовици, властимащи от всевъзможен тип, които въплъщават прехода през последните 30 години.

 

До днешния Рубикон се стигна с помощта на войната в Украйна, която сблъска нашия Луканов - Борисов полукапитализъм, полуатлантизъм, полуевропеизъм - със наложителната остатъчна съгласуваност с Русия /израз на което е самия Турски поток/ с неотменимата потребност да се скъса тази пъпна шнур и да се осъществят в пълностоен тип участието ни с Европейски Съюз и НАТО - еврозона, Шенген - въобще по-вътрешните кръгове на доверие, сигурност и развиване. Борисов и мнозина у нас втвърдяват тона, по прилика с Орбан, като разчитат на победа на Тръмп в Съединени американски щати, техният Месия.

Няма неприятно, само че не схващат разликите сред това, което Тръмп можеше да направи през първия си мандат, и това, което ще може а направи през втория, в случай че бъде определен, което по никакъв начин не е несъмнено. Европа бе жестоко разтърсена от войната на Путин - няма политици като Меркел, нито Северни потоци и няма потребност да чака Америка да я води. Путин не остави място за оттегляне - той желае да господства континента и да подчини Европейски Съюз и НАТО, все геополитически подтекст, в границите на които никой естествен европейски политик не може да се гордее със своите газови " потоци ". За това в случай че намирате някакво подобие сред болшевишкия европеизъм на Нинова /БСП още не е излязла от болшевишкия си интервал заради което в никакъв случай няма да пристигна на власт/ и турскопоточния евроатлантизъм на Борисов /чийто период на валидност скоротечно се изчерпа в изискванията на ескалираща борба на Европейски Съюз и НАТО с Русия/ - и двата плана на Нинова и Борисов са " отвън времето " и обуславят гневна опозиция на спиране на енергийната ни взаимозависимост от Москва.

 

Не мислете, че положителният сюжет за България ще се самослучи, най-малко до момента в който политиците на Промяната не съумеят да заразят по-големи елементи от електората с потребността от промяна на модела, Напротив, вероятността да се превърнем в Казахстан и Азербайджан или Унгария като народна власт са реалистични.

Ситуацията е още веднъж като през 1990 година - по кой път ще тръгне България - по този път, който ще предложат Борисов и Пеевски, и който ще припомня на Лукановата сделка със Запада - оставете ни с корупцията да управляваме както намерим, пък ние ще купуваме ваши реактори, турбини, оръжия, или другият път - на същинските демократични промени и преобразувания. Да, ще паднат маските, само че това не значи, че електоратът автоматизирано ще припознае своите ползи с тези на Промяната.

 

Завършвам с вчерашните послания от ДаБГ - да не си тръгваме. Вероятно Христо е имал поради, да не бягаме от борбата. Най-много ни липсва би трябвало духът на Караджата, на Бенковски, на Левски, въобще липсват ни нови Апостоли на Промяната, уредници и вдъхновители, които могат да убеждават и заразяват. Да помним, че ангелите са на небето, тук са хора със своите грехове. Важни са резултатите - на избори, в дейности и така нататък

Ако през 1990 година позволихме на Българска социалистическа партия и задкулисието да наложи техния дневен ред, то през 2024 би трябвало да сме си извадили поуките. Но не се заблуждавайте - малко на брой са Апостолите. Преди 30 години имаше малко чисти неопетнени хора, само че наивници, без удобен опит и умения да осъществят други възможности на Лукановия преход. Днес има повече образовани практици, само че още веднъж липсват задоволително хора, които да предпочетат да работят " на ползу роду " - да създадат по този начин, че потребността и изгодите на Промяната да отидат за цялото общество, а освен за дребна група доближени.

 

Очаквайте нови, разтърсващи разкрития по тематиката Турски поток - дълбочината на гниене, пленяване и безнравственост са стряскащи. "

 

 

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР