Това намерение идва след като миналата седмица институциите посочиха, че

...
Това намерение идва след като миналата седмица институциите посочиха, че
Коментари Харесай

Сагата с подпорната стена: Инвеститорът ще иска ново разрешително

Това желание идва откакто предходната седмица институциите показаха, че би трябвало да се пристъпи към срутване. Причината - окончателното решение на Върховния административен съд, с което разрешителното за градеж бе оповестено за незначително. Освен всичко екоминистърът Борислав Сандов уточни, че Министерство на околната среда и водите е наредило на вложителят плажа да се рекултивира.

Междувременно актуалният вложител на градежа Стоян Василев в прессъобщение до медиите изясни, че не е бил известен какво се случва.

" Стартирането на процедурата не ни изненадва. Изненадва ни това, че в медийното пространство се хвърлят информация, за която ние, като заинтригувана страна, не сме известени по надлежния ред. Към този стадий нямаме никаква публична преписка, в която да сме осведомени за тези дейности. Нямаме нищо „ черно на бяло “, с което да имаме някакви вменени отговорности “, описа той пред bTV.

По думите му специалистите ще установяват, че оборудването действа вярно и стопира свлачищните процеси. Припомняме, че преди три дни стана ясно, че съгласно разпореждането на ДНСК градежът ще бъде съборен, като ще остане само частта, изпълняваща действителни укрепващи свлачището и терена функционалности.

“Съдът доста ясно сподели, че афишира строителното позволение за " незначително ", само че не намира нищо нелегално в градежа. Това ни дава цялостното право да изчакаме нужните процедури и да си желаяме ново строително позволение “, добави Василев.

Припомняме още, че сагата с “подпорната стена” избухна през лятото на 2020 година и провокира бурни публични реакции. Оказа се, че съучастник в архитектурното бюро, отговорно за плана е арх. Ангел Захариев - брачен партньор на някогашната външна министърка от ГЕРБ Екатерина Захариева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР