Това наистина и най–голямото въображение не може да си го

...
Това наистина и най–голямото въображение не може да си го
Коментари Харесай

Българка за войната в Израел: Невъзможно е да се убиват деца, стари жени, да се изнасилват техните тела

„ Това в действителност и най–голямото въображение не може да си го показа, до момента и аз не можех да допускам, че това се случва тук до мен. Мъжът ми е в специфичните елементи беше мобилизиран от първите дни. Разбираемо е какъв боязън изпитах, когато останах сама у дома с двете момчета. Просто нямам думи, в действителност нямам думи “.
Прочетете още
Поли Арази Луканова е една от младите волейболни очаквания на България. Но преди 25 години отпътува за Израел и става техен национал. Днес преподавател в началното учебно заведение на град Айна Хореш, учител в влиятелен състезателен институт, само че най към този момент любяща брачна половинка и майка.

„ С този спор живеем от години. За страдание този път беше друго, тъй като тука е празник. Една седмица честваме и беше и почивните дни и доста от хората в действителност бяха у дома, с цел да могат да посрещнат празника със своите близки, да починат петък и събота и да се върнат в неделя отпочинали и свежи по своите охранителни места. Не се очакваше този удар, слушам в българските медии и на всички места по света споделят палестинските бойци, това в действителност не са бойци, това са просто терористи. Невъзможно е да се убиват деца, остарели дами, да се изнасилват техните тела и да се влачат по пътя в линията Газа. Това е нечувано “, уточни Поли Луканова пред БТВ. 

„ Отначало доста ме беше боязън, даже мога да кажа, че не съм ги докосвала в никакъв случай. Имаме доста снаряжения, пушки. Пазя също тези оръжия от личните си деца. Те единствено гледат своя татко, както споделих пробвам се да им внедрявам, че всичко би трябвало да се случи по кротичък метод, само че в случай че стане нещо би трябвало да сте мощни и да се борите “, описа тя за това по какъв начин се живее с оръжия на дивана.

Два дни след началото на спора Поли се насочва към размирните райони, с цел да занесе на бойците пакети от първа нужда, готови от нейните възпитаници.

„ Над 1000 терористи са навлезли. Частите се пробват да ги открият всички и просто да ги убият. Не мога да кажа да ги обезвреждат, а просто да ги убият. За страдание тъкмо подобен е спорът - зъб за зъб. Всичко това е доста ужасно. Синът ми следващата година ще бъде боец. Той е народен играч по водна топка. Не желае да бъде в спортна рота, а желае да бъде в специфичните елементи като татко си “, сподели българката.

„ Така са подготвени децата тук, да не се опасяват, да пазят своята страна, макар че и аз ги дисциплинирам да бъдат борбени и да не се предават в никакъв случай, това просто е неговият избор - да захвърли своята кариера, с цел да може да живеем спокоен живот “, уточни тя.

„ Тук момчетата отиват три години в армията, взимат ги от 18-годишни. В тази страна ни пазят сред 18 и 23-годишни деца. Момичетата също ги активизират и си представете, че ние се пазим тъкмо от деца, нашата войска е формирана от деца. Цялата страна се стреми по всевъзможен метод да поддържа тези, които са на фронта. Излизаме вечер по терасите, с цел да може да пеем и да се поддържаме “, акцентира Луканова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР