Това място е обитавано от духове - твърдят за някои

...
Това място е обитавано от духове - твърдят за някои
Коментари Харесай

Науката обяснява срещите с призраци

„ Това място е населявано от духове ” - настояват за някои здания и местности десетки очевидци, които не се познават между тях. Оказва се, че науката е намерила пояснение. То няма нищо общо със свръхестественото, само че е не по-малко необичайно.

През  50-те години на XX век френският академик от съветски произход  Владимир Гавро открива, че трептения с избрана периодичност наоколо до човешкото ухо предизвикват редица неприятни признаци: от леко неспокойствие до мощна болежка. Открит е инфразвукът.

Сетивно дразнение има, само че съзнанието не подозира за него – от което в страстите настъпва безпорядък. Учени откриват, че талази с периодичност сред 7 и 19 Hz могат да провокират нерешителност, суматоха и смут. Доказват го опити.

Учените, известни с желанието си да тероризират нищо неподозиращи жители, съумяват неусетно да пуснат инфразвук по време на концерт. В края на опита 22 % от хората оповестяват, че са изпитали възприятие на необяснима опасност, боязън и ледени тръпки.

За това събитие евентуално е отговорна еволюцията. За да се провокира инфразвук, не са нужни луди учени. Вулканите, земетресенията, огромните океански талази и даже мощният вятър в подножието на някой рид основават инфразвук.

Тигрите са изключително прочут източник. Нещата, които издават такива звуци, са огромни, мощни и рискови. Сякаш еволюцията ни е научила, че този тон не е на хубаво.

Инфразвукът е естествен феномен, незабележим е, не се възприема на умишлено равнище и може непринудено да провокира несъизмерим боязън - даже в случай че седите в празна стая. А това са главните признаци, които хората сочат като удостоверение, че едно място е населявано от духове.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР