Това лято ще бъде още по-работно. Това заяви пред bTV

...
Това лято ще бъде още по-работно. Това заяви пред bTV
Коментари Харесай

Фандъкова: Искаме подробен устройствен план, за да избегнем строителство в Борисовата градина

Това лято ще бъде още по-работно. Това съобщи пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.
" Грижата, вложенията, които вършим, демонстрират ясно моето отношение към парковете и строителството в тях. Само преди няколко години никой не искаше да върви в парковете, тъй като не се косяха. Сега съвсем няма място в парковете. Продължаваме това поддържане. Тази грижа значи да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това взехме решение, че би трябвало обстоен организационен проект. В плана има проект за създаване на нови обекти, които съгласно мен няма потребност да се построяват ", сподели още тя.
" Моят метод и задължението, който съм поела, е да запазим историческите полезности на нашия град. Между 1997 година и 2005 година елементи от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски сдружения. В активността на тези сдружения се загатва хотелиерство и строителство. Опитвано е доста пъти в Борисова градина да се строят хотели, за това желаеме обстоен организационен проект, с цел да избегнем сходно строителство ", безапелационна е Фандъкова. " Не е елементарно да създадем частната благосъстоятелност общинска. Това е борба. Ние ще я водим. За 4 обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават още веднъж чартърен. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства ", сподели още тя. " Това е план, който беше показан и се разисква обществено. Всички можем да вършим своите оферти, които ще се гласоподават от общинските съветници ", добави Фандъкова.
Още откакто завърши срокът за подаване на мнения по плана за Подробен организационен проект (ПУП) стана ясно, че единствено в последните съвсем два дни са подадени към 300 мнения и общо има 403. В обществената мрежа Фейсбук Гергана Пирзова от самодейността " Да спасим Борисовата градина " показа, че е служители от регион " Изгрев " са ѝ споделили, че ще обработват мненията безусловно до 25 юни вечерта. На 26 юни, от 17:30 часа в УАСГ следва окончателното публично разискване и не е ясно по какъв начин за толкоз къс период екипът на арх. Ковачев може стимулирано да отговори на всяко мнение - още повече, че служителите са си говорили по какъв начин просто ще сканират всяко мнение, а няма да го обобщават и обработват. Заради това Пирзова, а и доста ангажирани с тематиката жители смятат, че процедурата би трябвало да стартира през цялото време и е неуместно да се поставя завършек на разискванията по подобен метод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР