Това лято няма да има модерен къмпинг на „Шофьорския плаж“

...
Това лято няма да има модерен къмпинг на „Шофьорския плаж“
Коментари Харесай

Тома Белев: Няма да има модерен къмпинг в местността Алепу

Това лято няма да има съвременен къмпинг на „ Шофьорския плаж “ в местността Алепу край Созопол, стана ясно по време на съвещание на парламентарната Комисия по околната среда и водите.

„ Въпросът със събарянето на така наречен подпорна стена край Алепу още веднъж влезе в публичното внимание. Там продължава да има промени с построяването на съвременен къмпинг, само че за това не са получени нужните позволения “, сподели зам.-министърът на околната среда и водите Тома Белев.

Той отговори на запитване на депутатът от Българска социалистическа партия Емил Георгиев.

По думите му за строителството на къмпинга, което е към този момент е почнало, има решение от община Созопол, само че няма координиране с Регионалната ревизия на околната среда и водите (РИОС).

Собственикът е решил, че това му е задоволително, уточни Тома Белев. В петък предходната седмица е издадена административна мярка за прекъсване на строителството на къмпинга, добави той. Според него там би трябвало да се случи рекултивация на терена.

Тома Белев означи още, че въпросът там е от повече от 18 години, когато територията дружно с локалния път е приватизирана.

По думите му „ Шофьорският плаж “ и самите дюни са били общинска благосъстоятелност, само че в този момент територията е включена в уставния капитал на взаимно сдружение за изграждане на комплекс с две хиляди места.

"Там откриваме и друго – имаме картирани дюни през 2012 година, които са изчезнали след това “, сподели още Тома Белев.

По време на съвещанието на въпроси на депутати дава отговор и министърът по околната среда и водите в оставка Борислов Сандов. Зам.-министърът на младежта и спорта в оставка Диана Иванова срещна депутатите с Националната тактика за младежта 2021-2030 година

Парламентарната Комисия по околната среда и водите не гласоподава решенията заради неналичието на кворум по време на съвещанието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР