Това лято Международният джаз фестивал в Банско стана на 20

...
Това лято Международният джаз фестивал в Банско стана на 20
Коментари Харесай

Звезди, хубава музика и специална изненада на Международния джаз фестивал в Банско

Това лято Международният джаз фестивал в Банско стана на 20 години.

Един от гвоздеите в програмата на феста бе годишната специфична вечеря, която Fibank (Първа капиталова банка) провежда за свои клиенти, сътрудници и другари. Множество известни персони се пробват да се доберат до покана за това събитие, което по мнение на гостите се е трансформирало в едно от най-важните ВИП събития на лятото. Този август Fibank изненада своите клиенти с новината, че вечерята се трансформира в моден коктейл, поради именитата английска група Мънго Джери, която забавлява гостите на банката. 

Сред гостите на събитието, което се състоя на 11 август в хотел Кемпински Гранд Арена Банско, се открояваха Ути Бъчваров, Красимира Кузманова и Димитър Кърнев от Д2. Атмосферата беше наситена с танци, джаз и свежия лъх на Пирин планина. За клиентите на ПИБ бяха обезпечени ВИП рейсчета, които откараха гостите до площад „ Никола Вапцаров “, където можеха да се насладят на изумителните осъществявания на Кенди Дъфлър. Партито продължи в пиано бар Sing Sing „ Кемпински “ с още куп приятни изненади и музикални осъществявания.

За джаз фест Банско 2017 дойдоха над 30 разнообразни групи и реализатори. Музикалното събитие към този момент 15 години се реализира с поддръжката на Fibank (Първа капиталова банка), която за поредна година бе общоприет спонсор. За разлика от доста други фестивали, непросъществували във времето заради липса на рекламодатели и финансова поддръжка, водещи рано или късно до банкрут на уредниците, фестивалът в Банско се организира без спиране към този момент 20 години.

През актуалната 2017 година се навършват 100 години от рождението на Ела Фицджералд и особено по мотива от Ню Йорк дойде именитата Пати Остин, която самата Ела е наричала своя почтена заместничка. Джаз фестът в Банско приключи с нейните вълшебни тълкования под звездното небе в съботната вечер на 12 август.

За поредна година почитателите на джаза в България се радваха на безвъзмездни концерти и за една седмица не помниха проблемите си с помощта на поддръжката и партньорството на Fibank (ПИБ). По мнение на всички участвали този фестивал бе незабравимо прекарване за сетивата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР