Това лято Издателство „Библиотека България е подготвило за своите читатели

...
Това лято Издателство „Библиотека България е подготвило за своите читатели
Коментари Харесай

Издателство „Библиотека България“

Това лято Издателство „ Библиотека България " е подготвило за своите читатели доста книжни изненади и качествени издания. Едно от новите оферти на издателството е сборникът с разкази на Лъчезар Ангелов, която носи името „ Разминавания по еднопосочни улици ".

Автор на корицата е фотографът Светослава Мадарова, редактор - Ива Спиридонова. Любопитното за тази книга е, че създателят, през призмата на своите герои, множеството от които действително съществуващи хора, споделя с техните гласове извънредно зряло за изживените от него самия столетия и безчет посетени дестинации и в това време сборникът е дебютна за създателя, който не е прочут на читателите.

Ето какво споделя самият той за „ Разминавания по еднопосочни улици ":
Орисията да прекараш огромна част от живота си от неправилната страна на Стената. Изгревът да проектира силуета ти върху нея. По залез да мръзнеш в сянката ѝ. Да знаеш всичко за Лятото на любовта и фестивала на остров Уайт без да си бил част от тях. И да се събуждаш благополучен след съня, който се връща при теб всяка нощ - пътуваш на автостоп към Индия, опияняваш се от глупостта му и това те прави благополучен.

Да тръгнеш в противоположната на Индия посока - единствената, в която най-малко част от пътя е отворена за теб. Да преживееш сюрреалистични любови, раздели и срещи на сюрреалистични места. Да разказваш за горест и потиснатост, когато Стената към този момент е разрушена и всички пътища са отворени. Да сънуваш живота си в паралелния свят, в който си бил затворен - по какъв начин, без да се обърне, се отдалечава от теб. Да разказваш за сложния избор сред самотност и отвращение.

Редакторът на книгата, поетесата Ива Спиридонова, написа:
Животът е пътешестване, дестинациите са неизброими, а най-важната от тях си ти самият в другите ти функции, възрасти, положения. Или индивидът който искаш да срещнеш, приятелят, обичаният, близкият. Но прекомерно постоянно улиците са еднопосочни, също както и билетите за бъдещето. И се разминаваме, крачейки в една посока. Или не се срещаме, просто тъй като вървим един до друг, а не един против различен.

Не можеш да вървиш против същността си, само че сполучливо можеш да се разминеш със себе си, в случай че не си подготвен да се познаеш. А може би ние, хората, сме обречени да се разминем тъкмо с тези пристигания, предопределени за нас. За да продължим да търсим своето място и еднаквост. И, пътувайки на стоп през сърдечните си пустини, най-сетне да стигнем до оазиса на своето разкриване.

Движението през времето и пътуването из света и човешките вселени е допустимо с думи - за това споделя Лъчезар Ангелов в дебютната си книга с разкази. А идването зависи само от теб, Човеко.

Безспорно, „ Разминавания по еднопосочни улици " ще се трансформира в една от най-търсените книги от каталога на издателството. Тя към този момент може да бъде закупена в положителните книжарници, както и в електронния магазин на „ Библиотека България " на адрес:

Разминавания по еднопосочни улици - Библиотека България (biblioteka-bulgaria.bg)

В електронния магазин на издателството могат да бъдат открити още нови и любопитни заглавия като стихосбирките „ Спасителна ария " на Петя Цонева, „ Право на самотност " на доктор Айча Заралиева, „ Монолог на лятната рокля " на Ирина Радионова и една нова любопитна модерна новела с създател Васил Велков, наречена „ (Не)възможна история ".

Нещо повече, всички книги в каталога на издателството са с 22% отстъпка до края на годината, а през юли и август „ Библиотека България " започва акция 1+1 - при всяка закупена книга читателят може да си избере втора гратис тук:
https://www.biblioteka-bulgaria.bg/magazin/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР