Първото нещо, върху което ми се иска да акцентирам е

...
Първото нещо, върху което ми се иска да акцентирам е
Коментари Харесай

Политическите сили имат да извлекат много важни уроци от този вот, смятат социолози

Първото нещо, върху което ми се желае да подчертавам е отливът на гласоподаватели от предходните избори. Наблюдаваме ниска изборна интензивност и в Европа, само че тук, у нас, гласуваме и за народен парламент, което допуска някаква готовност, която не се случи. Второто е, че всички партии, в това число и спечелилият, губят гласоподаватели. Това съобщи Боряна Димитрова – социолог „ Алфа Рисърч “ в " Денят стартира ".

" Третото е, че непрекъснатите спорове и непрекъснатите нападки сред досегашните съдружни сътрудници отклони борбата и активизацията в периферията. Виждаме активизация на доста по-радикални партии. Това към този момент не е избор за или срещу някоя от водещите партии, а може да се разчита като избор за или срещу политическото статукво. Политическите сили имат да извлекат доста значими уроци от този избор ", изясни още Боряна Димитрова.

Според Първан Симеонов – социолог „ Галъп Интернешънъл “ ниската изборна интензивност е тъй като " хората са изтощени и няма някой нов състезател, който да ги увлече ".

" Именно подобен състезател, който може да увлече гласоподавателите е фактор за известно покачване на интензивността ", съобщи Първан Симеонов.

Боряна Димитрова счита, че софтуерните проблеми в изборния развой слагат под въпрос дали вярно ще бъде регистриран гласът на гласоподавателите.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР