Това лято Европейската комисия ще поиска от страните-членки да направят

...
Това лято Европейската комисия ще поиска от страните-членки да направят
Коментари Харесай

ЕК ще поиска от страните-членки допълнителни вноски по бюджета на ЕС

Това лято Европейската комисия ще изиска от страните-членки да създадат спомагателни вноски в бюджета на Европейски Съюз , надхвърлящи контрактуваните за 2020 година заплащания в размер на 1,8 трилиона евро за интервала 2021-2027 година, в това число помощ за Украйна . Това заяви Блумбърг, като се базира на първия заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис и на чиновници на Европейската комисия.

" В прочут смисъл би трябвало да попълним бюджета на Европейски Съюз, защото множеството от запасите ни бяха изразходвани през първите години (от седемгодишния бюджетен интервал на Европейски Съюз от 2021 до 2027 г.) ", цитира организацията думите на Домбровскис. " Държавите-членки на Европейски Съюз, ще би трябвало да поддържат дълготрайния бюджет за интервала 2021-2027 година с спомагателни национални вноски по време на средносрочния обзор на бюджета, който ще се организира това лято ", отбелязва организацията, базирайки се на неназован чиновник на Европейски Съюз, който изясни, че спомагателните разноски са свързани с " войната в Украйна и енергийната рецесия ".

Освен това Европейски Съюз незабавно се нуждае от спомагателни средства, с цел да противодейства на американския Закон за понижаване на инфлацията на стойност 369 милиарда $, който ще даде обилни дотации на фирмите, които реалокират производството си в Съединени американски щати. Европейската комисия ще би трябвало незабавно да сътвори сходен инструмент за поддръжка на европейските бизнеси , с цел да се избегне бързото им пренасяне в Съединени американски щати и деиндустриализацията в Европа, само че за това няма налични средства, тъй че парите ще би трябвало да бъдат събрани посредством спомагателни вноски от европейските държавни управления.

През 2020 година ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи седемгодишен бюджет на Европейски Съюз в размер на 1,8 трилиона евро и фонд на Европейски Съюз за възобновяване от пандемии в размер на 750 милиарда евро. Тогава лобистите на тези планове описаха тези суми като " невиждани " и " неизчерпаеми ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР