Това лято Ели Иванова – пътешественик и създател на блога

...
Това лято Ели Иванова – пътешественик и създател на блога
Коментари Харесай

52 екопътеки за всеки: Един пътеводител за лятото

Това лято Ели Иванова – странник и основател на блога „ “ – ще бъде вашият гид в пътешествията из България! Първата й книга „ 52 екопътеки за всеки ” (ИК „ ”) излиза в първокласно цветно издание с голям брой фотографии и разнородни хрумвания за разходка измежду природата за всеки уикенд от годината!

52 живописни маршрута край повече от 100 забавни забележителности в 11 планински района и най-голямата низина у нас – Дунавската, са оповестени на страниците на най-новия справочник за България: „ 52 екопътеки за всеки ” от създателката на платформата „ Друми в думи “ Ели Иванова.

Авторката ни подканва да зарежем застоялия метод на живот и да се отдадем на дейна отмора измежду живописната природа по нашите земи. Следвайки маршрутите в „ 52 екопътеки за всеки “ ще се натъкнем на спиращи дъха естествени забележителности и на малко известни свидетелства за вековната ни история. Ще забележим водопади, езера, пещери, остатъци от антични светилища, долмени, каньони и скални формирания, а също и църкви, манастири, замъци...

Сред дестинациите, които Ели Иванова е подбрала в книгата, срещаме както по-популярни направления като Вазовата екопътека до водопад Скакля в Искърското дефиле и Дяволската екопътека в Родопите, по този начин и по-малко известни като Древен тракийски град на мъртвите в околност Пропада покрай Малко Търново и пътеката до цитадела Калето до село Кошница в Родопите.

Всяка от екопътеките е с друга дължина и степен на компликация – от такива с леки и къси направления до по-дълги, изискващи по-добра подготовка и повече време за изминаване. Затова „ 52 екопътеки за всеки “ е подобаващ справочник както за по-авантюристично настроените, които обичат да посещават нови места и водят по-активен метод на живот, по този начин и за тези, които не са привикнали да са на път непрекъснато, само че демонстрират интерес към разходките из природата.

За повече облекчение на читателя, в книгата си Иванова класифицира пътеките съгласно тяхната компликация, както и съгласно положението, в което се намират оборудванията по тях. Някои са добре непокътнати и поддържани, а по други, да вземем за пример, маркировката е сложна за следене.

Цветните фотографии в „ 52 екопътеки за всеки ” са дело на Ели Иванова и Иван Иванов, а фотографията на корицата е с фотограф Евгени Димитров. Графичната идея и дизайн на книгата са на художника Дамян Дамянов.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР