Това лято Advanced Micro Devices възнамерява да представи на пазара

...
Това лято Advanced Micro Devices възнамерява да представи на пазара
Коментари Харесай

ASMedia ще произвежда масовите чипсети на AMD от серия 500

Това лято Advanced Micro Devices има намерение да показа на пазара третото потомство централни процесори Ryzen, в който е вградена хардуерната поддръжка на PCI Express 4.0 стандарта в всеобщия десктоп сегмент. Заедно с новите чипове на пазара би трябвало да излязат и новите дънните платки, основани на чипсета X570. Тази систематична логичност е напълно създадена от AMD, нещо което не може да бъде казано за досегашните чипсети от сериите 300 и 400, създавани от компанията ASMedia Technology.

Популярният уеб порталъ DigiTimes цитира свои вътрешни източници, съгласно които, макар че Advanced Micro Devices независимо проектира новите чипсети, компанията не има намерение да приключва взаимната работа с тайванския производител. ASMedia и отсега нататък ще продължи да работи върху новите артикули на AMD.

Изданието съобщи, че на ASMedia Technology е предоставено производството на систематичната логичност от серия AMD 500, предопределена за дънните платки от професионално равнище, поддържащи PCI Express 4.0 стандарта. Според тайванското издание, работата върху новите чипсети ще бъде завършена към края на тази година. Навярно измежду тях ще бъде и чипсетът B550, който би трябвало да излезе на пазара малко след X570.

Очаква се процесорите Ryzen 3000 с архитектура Zen 2, създавани посредством 7 нанометров софтуерен развой, да бъдат обявени в средата на тази година. Едновременно или малко след тях би трябвало да излязат и новите чипсети.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР