Това коментира пред Евронюз България ръководителят на Делегацията на българските

...
Това коментира пред Евронюз България ръководителят на Делегацията на българските
Коментари Харесай

Петър Витанов: Идва коалиция на недоверието, Промяната свърши

Това разяснява пред Евронюз България ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов. Той предвижда, че още идната седмица страната ни ще има постоянно държавно управление, само че с къс небосвод.

 

„ Целият негативизъм към обединяването към този момент е изконсумиран, политическите партии са изгубили каквото и да е доверие. Това ще е коалиция на недоверието, сред участниците в нея, а и в българското общество, което не може да одобри това обединяване. ПП-ДБ може и да не прескочат бариерата на идващите избори, тъй като излъгаха най-безцеремонно своите гласоподаватели. Промяната свърши. Тя се трансформира в замяна. При ГЕРБ картината е сходна – има голяма безнравственост в партията, симпатизанти също се усещат излъгани “, разяснява Петър Витанов.

 

„ Продължаваме промяната “ бяха основани, с цел да се борят с ГЕРБ и скритата власт на Движение за права и свободи, а оня ден видяхме по какъв начин те към този момент приказват и с най-знаковите лица на Движението за конституционно болшинство, за по-широка форма на поддръжка “, добави Витанов.

 

Според него е обезпокоително и в каква посока потегля правосъдната промяна.

 

„ Притеснително е по какъв начин следствието беше извадено от прокуратурата безусловно за минути. Всеки български жител вижда, че това няма по какъв начин да няма връзка с обтегнатите връзки сред основния и зам.-главния прокурор. Остава чувството, че се основава метод в случай че инцидентно загубиш политически надзор над прокуратурата, да може да държиш най-малко следствието “, разяснява евродепутатът.

 

Според Петър Витанов президентът Румен Радев не е надхвърлил своите пълномощия при връчването на втория мандат и даде образец с Петър Стоянов. Това, че президентът дава оценка, не опонира на неговите пълномощия, счита Витанов.

 

„ Никой не е направил оттегляне във връзка с нашата външнополитическа ориентировка. Ние сме пълновръстен и взаимен член на двата съюза, към които принадлежим. Няма връщане обратно, няма превръщане към Москва и други сходни. А петъчният митинг ми наподобява като проправителствена манифестация от тоталитарните времена. За какво стачкуват – нали се събират, основават държавно управление и дефинират политиката “, попита той.

 

„ Търси се утопичен зложелател, който да е оправдание за такава коалиция. За да оправдаеш уйдурмата с ГЕРБ и Движение за права и свободи в действителност ти би трябвало сериозен зложелател. Виждаме опит да се пакетира президентската институция като чучело за по-лесното преглъщане на новата коалиция “, счита социалистът.

 

Петър Витанов е на мнение, че бъдещото държавно управление би трябвало да излъчи бързо нов еврокомисар.

 

„ Г-жа Габриел беше оттеглена, тъй като като член на Колежа си разреши да приказва за промяната на основен прокурор. От европейска позиция това наподобява като намеса в правосъдната власт на страна-членка. Еврокомисарят е значим и би трябвало да бъде номиниран от българското държавно управление, с цел да резервира страната ни своето място. Той би трябвало да дава отговор на избрани условия, евентуално ще има и такова да е жена, евентуално от ЕНП, с цел да бъде спазен и политическият баланс “, сподели още той.

 

„ Ние изглеждаме като болният човек на Европа. И европейските ни сътрудници нямат интерес да ни доубиват, а по-скоро ще ни оказват помощ да се надигнем. Така че чакам да оказват помощ на България и в избора на нов еврокомисар, и в другите значими за нас тематики “, счита Петър Витанов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалисти те и демократите в Екологичен потенциал:

 


.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР