Това коментира пред БНР политологът от Центъра за либерални стратегии

...
Това коментира пред БНР политологът от Центъра за либерални стратегии
Коментари Харесай

Политолог: Хайде да пораснем! Това са детинщини, в голяма степен на пакосливи деца

Това разяснява пред БНР политологът от Центъра за демократични тактики Деян Кюранов. Според него изборите наподобяват законни като за България.

Според него проблемът е, че се опитваме да решаваме спора межди конликтуващи позиции с фантазии, с измислици, с неистини от време на време: 

" Един фиктивен спор - примерно в този момент се приказва за огромна коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Измислен би бил казусът - или битка с корупцията, или единодушие с Бойко Борисов. Това в дадения случай към този момент не е по този начин. Този проблем не е настоящ ". 

" Ако русоидите на " Възраждане " бяха по-назад и в случай че генераторът на безпорядък - Слави Трифонов и неговите хорица, не бяха влезнали в Народното събрание, тогава можехме да разсъждаваме доста комплицирано, да калкулираме процентни пубктове и да броим места в Народното събрание.

 

Сега към този момент е ясно - откакто имаме генератор на безпорядък, проруска партия на трето място и откакто ПП-ДБ не водят - единственото рационално решение - не партийно, а държавническо решение, е огромна коалиция с ГЕРБ и обяснение на себе си, че към този момент това не е настоящо, не е най-важното и най-съдбовното да борим корупцията. 

 

Най-съдбовното е да не ставаме още веднъж васал на Русия, най-съдбовното е да не излизаме от сферата на Европейски Съюз и съюза с НАТО ", продължи коментара си Деян Кюранов. 

Според него в момента не би трябвало да мислим партийно, а държавнически. Добър компромис ще бъде да сложим ползите на България преди всичко, а ползите на партията - на второ, безапелационен е той.

По думите му и партийните водачи би трябвало да пораснат. " Да се сетят, че са партийни водачи за България ". 

Кюранов приканва за държавнически разсъдък. Според него отново сме пред цивилизационен избор. 

" Връщане обратно към съветската сфера на въздействие или изплъзване от нея - това е кръстопътят ". 

Президентът съумя да остави обстановката да работи за него, без да се намесва директно, изцяло подкрепяйки проруската линия, означи Деян Кюранов. Според него избори до дупка ще докара до същото, което значи - още по-лошо. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР