Това коментира пред Българското национално радио народният представител от „Демократична

...
Това коментира пред Българското национално радио народният представител от „Демократична
Коментари Харесай

Калоян Янков: Има съмнения, че имотите, които ползва Доган в „Росенец“ са на фирми с фиктивен бизнес

Това разяснява пред Българското национално радио националният представител от „ Демократична България “ и ръководител на Комисията „ Росенец “ Калоян Янков.

„ Тук имаме две разнообразни компании със мним или подтикван бизнес – т.е. това е хипотезата, в която ние викаме господин Доган. Викаме го, тъй като употребява тези парцели и тъй като има подозрения към собствеността и бизнеса на тези компании, които са и свързани с него “, изясни той.

„ Една компания е със скрита благосъстоятелност, не знаем кой стои зад нея, тя има над 100 дка в парка „ Росенец “. Другата в началото е била благосъстоятелност на секретарката на господин Ахмед Емин, а през 2014 година е трансферирана на дъщерята на деятел на Движение за права и свободи. Тази компания има отговорности към края на 2019 година в размер на 51 млн. лева и загуби от 24 милн.лв. и доходи от продажби 611 хиляди лв.. Това доста ме озадачи – ознчава, че компанията е във банкрут. Очевидно няма същински бизнес. Тя служи като хранилище за акумулиране на пари за заупуване на парцели, те пък се ползавт екскулизво по-късно от Доган “, разясни още Калоян Янков.

„ Това е забележим регулаторен капак за нарушавания - това е годно за „ Росенец “ - нашата комисия откри 6 типичен знака за пране на пари “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР