Това коментира по БНР народният представител от ПГ на БСП

...
Това коментира по БНР народният представител от ПГ на БСП
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите гарантира повече средства за възрастните хора

Това разяснява по БНР националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков.

По думите му актуализацията е нужна поради няколко значими фактора - превъзмогване на следствията от задаващата се четвърта вълна на коронавирус посредством поддръжка на фамилиите и бизнеса. Увеличаване на приходите на най-уязвимите групи във времена на инфлация - това включва и преизчисляването на пенсиите; дейности по Плана за възобновяване. Гьоков обърна внимание, че следва и нова мигрантска вълна.

" Служебните министри няма да имат правово и законово съображение да вършат тези разноски без актуализация на бюджета ", посочи Гьоков.

" Ще подкрепим актуализацията на бюджета, само че сред първо и второ четене ще създадем такива оферти за преизчисляване на пенсиите, които съгласно нас ще подсигуряват, че при хората в пенсионна възраст ще остават повече средства. Добре е въпреки всичко, че има консенсус измежду парламентарните групи, че приходите на пенсионерите би трябвало да бъдат увеличени ", разяснява още социалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР