Това, коментира българският енергиен министър Теменужка Петкова по време на

...
Това, коментира българският енергиен министър Теменужка Петкова по време на
Коментари Харесай

Петкова се оглежда за израелски газ

Това, разяснява българският енергиен министър Теменужка Петкова по време на посещаване в Израел. Тя беседва със своя сътрудник Ювал Щайниц по отношение на опциите за доставка на израелски газ в България.

"Сигурността на енергийните доставки и диверсификацията на източниците и маршритути на природния газ са измежду главните цели в енергийната политика на сегашното държавно управление ", сподели тя, представена от пресслужбата на енергийното министерство. Израел може да способства за диверсифициране на източниците на природен газ в Югоизточна и Южна Европа и изключително за България, Гърция и Италия, разяснява от своя страна Швайнц.

Интерес за България са находищата "Тамар " и "Левиатан ", които се намират в крайбрежието на Израел. Газ от тях можем да получаваме от терминалите за полутечен газ в Гърция, както и посредством подводния газопровод EastМed, по който ще тече газът от Средиземно море през о. Крит и територията на Гърция.

Теменужка Петкова е срещнала своите сътрудници в израелското Министерство на енергетиката за проектите за създаване на газов хъб "Балкан ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР