Това, което ядете (и не ядете), може да увеличи живота

...
Това, което ядете (и не ядете), може да увеличи живота
Коментари Харесай

5-те напитки, които е добре да пиете за по-дълъг живот

Това, което ядете (и не ядете), може да усили живота ви с години, само че определената от вас напитка е също толкоз значима за дълголетието.

Всеки от нас може да направи избор, с цел да се усеща най-добре през днешния ден, въпреки и в преклонна възраст. Затова, до момента в който цялостните чинията си с храни за дългоденствие, дръжте чашата си на половина цялостна с тези 5 питиета, тъй като те водят до по-здравословен и дълъг живот. Ето кои са те:

1. Вода

Не е изненада, че водата е преди всичко в листата. Въпреки че не е най-вълнуващата напитка, тя евентуално е най-важната. Жените се нуждаят от почти 11,5 чаши течност дневно, до момента в който мъжете би трябвало да пият до 15,5 чаши всеки ден.

Имайте поради, че всичко, в което има вода, в това число другите питиета в този лист и храните с високо наличие на вода, се брои за банкет на течности. Водата е без калории, без захар и е хидратираща - което я прави подобаващ избор за хората, които не желаят да натрупат килограми.

Хидратацията се свързва с понижен риск от камъни в бъбреците, инфекции на пикочните пътища, висока кръвна захар, запек, хипертония и други болести.

 5 течности

2. Кафе

Ако стартирате деня си с гореща чаша ароматно кафе, може да добавите няколко години към живота си. Макар че прекаляването с кафе може да не е потребно за нервите и съня ви, две до три чаши на ден наподобява са точното количество за дълъг и здравословен живот.

" Неотдавнашно изследване, обхванало над 449 000 възрастни, откри, че при тези, които пият две до три чаши разтворимо, мляно или безкофеиново кафе, рискът от гибел като цяло е по-нисък спрямо хората, които не пият кафе ", изяснява доктор.

Когато става въпрос за кафе, внимавайте за добавената захар. Дългото кафе съдържа до 70 грама захар.

Изследователи от Швеция изследваха хранителния режим на над 48 000 души и откриха, че приемът на захар над 20 % от общите калории е обвързван с 30 % по-висок риск от гибел спрямо хората, които са приемали захар от 7,5 % до 10 % от общата сила. 

 5 течности

3. Зелен чай

Всеки чай, само че по-специално зеленият, е богат на чаени катехини и други биоактивни съединения, свързани с редица изгоди за здравето, в това число и с по-нисък риск от инсулт, меланхолия, сърдечни болести, някои типове рак и деменция.

В зеления чай се съдържа кофеин, който дава бърз прилив на сила, само че в него има и съединяване, известно като L-теанин, което се свързва с възстановяване на психологичното здраве при хора със болести, свързани със напрежението и когнитивни нарушавания.

Пиенето на зелен чай може да усъвършенства настроението ви и да понижи риска от редица болести, само че също по този начин може да усили живота ви с години. Изследователи са проучили чаените привички на над 9000 възрастни китайци над 80-годишна възраст и са открили, че при тези, които пият постоянно чай най-малко от 60-годишна възраст, рискът от гибел е намалял с 10% спрямо хората, които по-рядко са пиели чай.

4. Червено вино

Прекалено многото алкохол може да редуцира приблизително до 29 години от живота на човек съгласно отчет на министерството на опазването на здравето и човешките запаси на Съединени американски щати. Но в случай че завършването на вечерта с чаша алено вино по време на вечеря е честа процедура, това може да усили вашия живот.

Ключът е да превърнете 1 до 2 чаши вино в метод на живот, с цел да се радвате на положително здраве и дългоденствие. Редовното пиянство на повече от това количество едновременно евентуално ще усили риска от по-ранна гибел.

 5 течности

5. Сок от вишни

Добрият нощен сън може да ви помогне да се чувствате по-съсредоточени и подготвени да се справите с деня, само че също по този начин може да докара до по-дълъг живот. Идеалният вид е да спите седем до осем часа. Изследователите са открили, че при тези, които спят по-малко от седем часа на нощ, рискът от гибел е с 24% по-висок, в сравнение с при тези, които спят от седем до осем часа.

Създаването на релаксираща рутина преди лягане, избягването на кофеина в късните часове на деня и потреблението на затъмняващи пердета са няколко метода да подобрите съня си. Ако това не оказва помощ, пробвайте да добавите нощна чаша сок от вишни.

" Само малко количество концентрат от сок от вишна, добавено към чаша вода, може да помогне за възстановяване на качеството и продължителността на съня ", споделя водещ доктор на Съединени американски щати. Сокът от вишна усилва количеството мелатонин, като понижава разстройствата в съня за по-добра нощна отмора.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР