Това, което виждаме сега, е абсолютно нетипично. Това е синоптична

...
Това, което виждаме сега, е абсолютно нетипично. Това е синоптична
Коментари Харесай

Климатологът Георги Рачев: Времето от миналата седмица беше като през зимата, а през юли…

Това, което виждаме в този момент, е безусловно нетипично. Това е синоптична конюнктура, която е типична за зимата – циклон, който минава през Турция, Гърция и най-после България. Това изясни пред bTV климатологът проф. Георги Рачев за продължаващото неприятно време.

Климатологът доцент Рачев за чакания древен потоп: Това страховито време е типично за зимата - циклонът е напълно непредвидим! (ВИДЕО)

„ Този циклон Нефели се задържа 5-6 дни, което не е типично. Изля се ужасно доста дъжд. Над 150 литра на квадратен метър единствено за няколко дни “, сподели той.

По думите му, циклонът Нефели си има правоприемник и той се изнася към този момент към Русия, а България остава в неговата външна страна. В Западна България към този момент има вятър, който не е леден. „ Надявам се той да донесе малко по-топъл въздух и да пуснем към този момент малко слънце “, сподели професорът.

Няма оправия: И през днешния ден в половин България ще е ужасно (КАРТА)

За идното посрещане на Джулай морнинг той сподели: „ Тези, които са на морето, може би ще видят слънцето в 6 ч. сутринта “. Рачев подсигурява, че юли ще е доста по-топъл и няма да има нищо общо с това, което виждаме в този момент. „ Ние се връщаме към типичното характерно юлско време. Юли е най-топлият месец “, изясни той.

През юли ще има изцяло естествени температури - 26-28 градуса, в низините ще се доближим до 30.

„ Лятото не си е отивало. Това, което видяхме, се случва много рядко, само че е част от действителността “, сподели климатологът. По думите му, още на 10-11 юли ще има температури от 30-31 градуса.

„ Юли и август се чака да бъдат с естествени температури и може би малко по-ниски от естествените. По една друга прогноза се говор5и за една относително по-гръмотевична конюнктура през юли и август. Очаква се в Западна България преваляванията да бъдат естествени и малко по-големи от естественото. Докато в Източна – най-вече естествени и малко по-малки от естественото. Така че отлично лято ни чака “, съобщи Рачев.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР