Това, което видяхме през последната седмица, надхвърля човешките очаквания. Въпросът

...
Това, което видяхме през последната седмица, надхвърля човешките очаквания. Въпросът
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Основният въпрос е какво ще се случи със заложниците

„ Това, което видяхме през последната седмица, надвишава човешките упования. Въпросът е какво ще стане в идващите 24 часа и идващите дни. ”. Това съобщи някогашният дипломат на България в Израел Румяна Бъчварова пред NOVA NEWS.

„ Хамас ” разгласи за ден на гнева и прикани своите последователи на всички места по света да се включат с офанзиви. От друга страна се чака да има интервенция в Газа ”, сподели Бъчварова.

Тя напомни, че не инцидентно Израел прикани 1,100 млн. души жители на Газа да се придвижат в южна посока. „ Жителите на Израел са по-спокойни, тъй като въздушните удари от Газа са намалели, само че в разнообразни точки на територията на Израел се предотвратяват разнообразни терористични актове. Основният въпрос е какво ще се случи със заложниците първоначално. ”, сподели някогашният ни дипломат в Израел.

По-думите й задачата е колкото се може повече заложници да бъдат избавени, последните данни са за 162-ма заложника. Има доста филантропични чиновници на Организация на обединените нации, които също са на територията на Газа, изясни дипломатът ни.

Истинското утешение може да пристигна единствено когато има ясна опция на досегашното положение на спора и стартират договаряния, добави Бъчварова.

Относно отражението на тази обстановка в света и по-конкретно, в страната ни, тя изясни, че една степен на подготвеност на българските институции и служби на тази невиждана офанзива, би било добре.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР