Това, което убива българската икономика е социалистическото управление, а не

...
Това, което убива българската икономика е социалистическото управление, а не
Коментари Харесай

Петър Москов, КОД: Лявата държава воюва с бизнеса, дясната води до богати потребители и силна икономика

Това, което убива българската стопанска система е социалистическото ръководство, а не политическата рецесия, съобщи водачът на КОД Петър Москов пред жители и публицисти в Сливен. В последните години държавните управления водят неприятни, неправилни, социалистически политики, а резултатът от социалистическите политики постоянно е слаба стопанска система, малко произвеждане, неприятно качество и недостиг и все по-бедни консуматори. Това докара и до обстановката, които виждаме сега - обезценяване на парите, скок на цените, инфлация и опасността от банкрути пред доста компании, счита Москов. Според него, през днешния ден обстановката е такава, тъй като предходната година в Народното събрание никой не говореше по какъв начин да се освободи стопанската система, по какъв начин да се отстранен непотребните административни ограничавания от производителите, по какъв начин да се подтиква дребния и междинния бизнес, които не просто са гръбнакът на всяка мощна стопанска система, само че и с гъвкавостта си най-бързо съумяват да излязат от всяка рецесия. Вместо това, в последния парламент всички наддаваха какъв брой пари да раздаде страната от нашите налози, това е директната причина за инфлацията и скока на цените през днешния ден, безапелационен е Москов. Сега пък започнаха да приказват за таван на цените, за 33% углавен налог към компаниите, за далавера. Това е социализъм от предишния век и ще докара до нови банкрути и още по-слаба стопанска система.

Да вземеш 33% от приходите на честни производители и търговци, които са възнамерявали с тях разгръщане на бизнеса, вложения, разкриване на нови работни места, с цел да ги раздадеш като помощи на доближени компании, като Лукойл, да вземем за пример, е не просто неправилна политика, това е наказване за здравия, можещия, самостоятелния от страната бизнес. Лявата, социалистическата страна постоянно води война с бизнеса. Любовта на левите към раздаването на пари, освен блокира стопанската система, само че и създава голяма корупция. Защото истината е, че корупцията процъфтява към раздаването на нашите налози.

Затова съгласно КОД, най-важно е да сложим завършек на тези нездравословни социалистически политики. Формулата “ще ви вдигнем приходите с партийно решение ” е неистина, която води до обедняване и корупция. Държавата би трябвало да обезпечи свободен пазар, успокоение за производителите, ясни правила и обединен указател за всички, без опция да бъде интерпретиран и дописван от служители.

Дясното ръководство основава условия за конкуренция и разгръщане на бизнеса, с изключително внимание към дребните и междинните бизнесмени. В основата на дясното схващане е, че точно производителите, бизнесмените и пазара създават парите и вършат едно общество богато и проспериращо. Това са парите, които устоят обществената среда и обезпечават развиване на инфраструктура, обучение, опазване на здравето и сигурност. Тези пари не ги обезпечават политиците с партийните си решения, те единствено ги харчат, а левите политици ги харчат неправилно и в ущърб на жителите. Това потвърдиха последните ръководства и на ГЕРБ, и на Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, и на служебните държавни управления на Радев, които в предишния парламент влязоха в социалистическа конкуренция по разпределяне на нашите налози и вкараха страната и стопанската система в тежка рецесия, напомни Москов.

КОД е изрично против всевъзможен социализъм в стопанската система, съобщи Москов. Спираме спомагателните налози, без значение по какъв начин ще ги назовават. Няма никаква взаимност, съгласно него, в това да убиеш едно читаво и крепко произвеждане с спомагателен налог, с цел да дадеш тези пари на несръчен, само че доближен бизнес, който в естествен пазарен климат би банкрутирал. КОД е за обезпечаване на мира и почтена среда за бизнеса.

КОД е против новите зелени налози, които безсмислено усилват цените на енергоносителите, унищожават стопанската система, довеждат производителите до банкрут и пълнят джобовете на олигархията. КОД е за създаване и потребление на лични енергоносители, което съгласно Москов ще обезпечи и толкоз значимата самостоятелност на българската стопанска система.

КОД е за дясно ръководство, което да обезпечи мощна и самостоятелна българска стопанска система и разрастващо се произвеждане и доста работни места, богато и проспериращо общество с висококачествено обучение, съвременно опазване на здравето и обезпечена сигурност. При ляво ръководство това е непостижимо.

 2023-04-02_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР