Това, което трябва да разберат хората е, че сме прозрачни

...
Това, което трябва да разберат хората е, че сме прозрачни
Коментари Харесай

Кирил Петков: Представяте ли си кабинет с Д. Добрев от едната страна, Асен Василев от другата и аз по сред...

Това, което би трябвало да схванат хората е, че сме транспарантни и че си изпълняваме обещанията преди изборите. И по тази причина ни дадоха мандат, да не управляваме с министри на ГЕРБ. Не бих се сърдил, в случай че не ни харесват кабинета, да си създадат кабинет с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане ". ГЕРБ да си поеме своята отговорност. Но е хубаво да знаят, какво се предлага с втория мандат, сподели още той.

 

Разбирам водачеството по този метод: в някои обстановки би трябвало да направиш стъпка напред, в някои - обратно, като си воден от идеята, зад която стоиш, която за нас е работещо държавно управление на малцинството...Аз, Христо Иванов, ген. Атанасов, Владислав Панев: всички взехме решение, че няма да сме част от кабинета, с цел да покажем, че оценяваме какъв брой е комплицирана политическата обстановка. Дадохме на Денков цялостна независимост да избере екип, който ще работи за осъществяване на управническата и законодателната стратегия. Оценяваме, че блестящо оцветяване на този кабинет понижава възможностите. Работата в Народното събрание ще е толкоз значима, колкото и в изпълнителната власт, добави той.

Искаме да имаме явен мандат, ясни хора и носим своя кръст, добави той.

Водещата попита, дали има хора в ПП-ДБ, които държат на колаборация с ГЕРБ. Кирил Петков отговори: замяна на гласа на нашите гласоподаватели няма да вършим. Няма да изневерим с никакъв политически компромис. Но фактът, че отстъпихме обратно, демонстрира, че сме склонни на компромис.

Би трябвало да си разделим комисиите на политическите партии. И след това при държавно управление на малцинството, можем да отстъпим някои комисии. Готови сме на цялостен надзор. Няма какво да крием. Милиардните планове може да бъдат заложени в районната комисия. И да се вижда по какъв начин средствата се употребяват транспарантно. Българите желаят решение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР