Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз

...
Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз
Коментари Харесай

Борисов: Отидох в Русия да видя какво е трасирал Радев - нищо

Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на парламентарния надзор през днешния ден (8 юни).
Той отговори на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев за визитата си в Москва преди седмица. Част от репликите на Кутев при задаването на въпроса обаче предизвикаха гневна реакция от страна на Борисов.
" Срещата с мен бе три часа. Толкова да не съм бил със върл преводач и толкоз да не съм схванал какво споделяше ", сподели Борисов. Той разгласи, че е говорено за в допълнение количество газ, което да влезе в България .
" По метода, по който ми зададохте въпроса - това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. А то не беше трасирано нищо. Благодаря ", беше отговорът на министър-председателя на въпроса какво се промени от 2012 до 2018 година в отношението му към новия газопровод и какво си е приказвал с Путин за газа.
Антон Кутев репликира, че реакцията на Борисов е провокирана от това, че " президентът Радев има по-висок рейтинг и Вие не можете да свикнете с това " .
Левият народен представител разяснява, че разминаването сред посланията на българското държавно управление и на Кремъл след срещата Борисов-Путин приказва за липса на схващане сред двете страни. Той цитира част от изказването на съветската администрация на съветски език, което съгласно него е предадено неопределено на български, и прикани Борисов " да си промени екипа, тъй като самичък няма да може да се оправи " с връзката с Путин.
" ГЕРБ има по-голям рейтинг от Българска социалистическа партия, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента. Но това не значи нищо ", сподели в отговор Борисов.
Той отхвърли намека на Кутев за лиспа на съгласие с съветския президент.
" Вместо да дебатираме по какъв начин да се оправим с по-големия проблем, беседваме за това по какъв начин беше спрян Южен поток, за корупционните практики, и така нататък Това не ни оказва помощ. Най-добронамерено се обадих на Румен Овчаров: ние имаме контракт за доставка на газ от Русия до 2030 година Сега се договаряме за в допълнение количество - би трябвало да забележим по какъв начин да го прекараме до Сърбия, Македония, Гърция в сходство с Третия енергиен пакет. Това е казусът на Европейска комисия с Русия. Затова буксува и Северен поток ", сподели Борисов.
Той анонсира, че на 13 юни следва нова среща с министрите на енергетиката от страните, които получават съветски газ, с цел да се контракти по какъв начин част от горивото да се търгува на територията на България , а другата част да се търгува посредством директни контракти със Сърбия и Унгария.
" Това е голям проблем, който би трябвало да решаваме. Г-н Стойнев знае по какъв начин се работи с Брюксел, като се отиде с контракти ", сподели Бойко Борисов, препращайки към някогашния енергиен министър на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.
" От едната страна, нашите сътрудници ми пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него - на кого да допускам. Като пристигна Путин в България тази година, ще го помоля да седне с вас и да ви изясни на съветски език какво има поради " ", приключи Борисов, след което напусна пленарната зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР