Това, което се стовари върху Булгаргаз е шокиращо. От 2015

...
Това, което се стовари върху Булгаргаз е шокиращо. От 2015
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз за нахлуването на ДАНС в компанията: Това, което ни се стовари, е шокиращо

Това, което се стовари върху " Булгаргаз " е шокиращо. От 2015 година насам компанията се управлява от този екип. Задълженията тогава са били 325 млн. лева и са изчистени за 3 години. През всички години компанията е на облага, а за финансовата 2021 година означаваме връх - 99 млн. облаги, хазната се цялостни и имаме количества газ, не сме оставили никого без газ и няма компания, на която да сме отказали газ. На фона на това ДАНС влиза в Булгаргаз. Това разяснява пред бТВ изпълнителният шеф на компанията Николай Павлов във връзка влизането на Националната полиция и ДАНС в компанията преди дни.

В момента нямаме газопровод, по който да получаваме азерски газ и плащаме за различен газопровод, уточни той.

Не можем да си разбираем по какъв начин фокусът за забавянето на градежа на газопровода с Гърция се стовари върху " Булгаргаз ", показва той. Бях длъжностен министър в първото държавно управление на Радев, още тогава имаше закъснение на газопровода, пдопълва Павлов.

По думите му, в случай че на 30 юли няма газопровод, няма по какъв начин да получаваме газ. От 1 юли се връщаме на изходни позиции, нямаме газопровод, а би трябвало да плащаме за контрактувани доставки азерски газ, сподели шефът на компанията.

Изпращаме писма и запитвания на компанията, от която зависи градежа на газопровода, само че не получаваме отговори на всички писма, уточни още Павлов.

Цената на газа у нас е два пъти по-евтина от цената в Европа. В момента наклонността е за понижение на цената и ние прогнозирахме 14 на 100 понижение за февруари, а към днешна дата е и 17%, изясни той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР