Това, което се случва в България в момента, е истинска

...
Това, което се случва в България в момента, е истинска
Коментари Харесай

Д-р Скендер Сила, СЗО: До няколко месеца може би ще имаме ново поколение ваксини

Това, което се случва в България сега, е същинска покруса, съобщи той
„ Това, което се случва в България сега, е същинска покруса. Във втората година на пандемията през 2021 година са изгубени повече от 23 000 човешки живота, което е тройно повече от първата година. Не трябваше да позволите това да се случи, тъй като към този момент имаше висококачествени ваксини, които бяха доставени в България “. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Скендер Сила, представител на СЗО в България.

Статистиката е доста ясна - страните с добър имунизационен режим се показват доста по-добре, задачата на имунизациите е да се спасят човешки живот, безапелационен е специалистът.

България е на второ място по смъртни случаи, за жалост толкоз доста животи са изгубени заради неналичието на доверие и връзка , счита доктор Сила. Той изясни, че бустерната доза дава повече от 80% понижаване на риска от хоспитализация при заразяване.

Експертите от СЗО предлагат да се работи по ново потомство ваксини в три посоки - моновалентна против Омикрон, поливалентна, формирана от няколко детайла и дълготрайно да се работи върху така наречен панкоронавирусна ваксина, която ще обгръща разнообразни варианти от разнообразни групи коронавируси, изясни представителят на организацията.

Производители към този момент работят по новите ваксини, след няколко месеца може би ще имаме ново потомство, изясни доктор Сила.

Д-р Сила обаче отхвърли изказванията, че разновидността Омикрон ще докара до самоограничаване на пандемията.

Той моли към всички българи, изключително по-възрастните, тези с хронични болести и педагогоческия личен състав, да се имунизират.

СЗО избира имунизацията да е непринуден акт, съобщи доктор Сила.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР