Това, което се случи у нас, показва защо трява да

...
Това, което се случи у нас, показва защо трява да
Коментари Харесай

Спасиха живота на бебе с тегло 1200 грама с купена с дарени капачки неонатална линейка

Това, което се случи у нас, демонстрира за какво трява да даряваме капачки.

Неонаталната кола за спешна помощ, която бе дарена преди година на незабавното поделение на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив, транспорти недоносено бебенце от Кърджали, което се нуждае от профилирана помощ, оповестиха от организацията " Капачки за Бъдеще ".

Преди няколко дни в Пловдив е получен сигнал от Кърджали, че се е родило бебенце с рисково ниско тегло от 1200 грама. Новороденото има здравословни проблеми, а положението му изисква профилирана помощ, с цел да бъде избавен животът му, написа

Неонаталната кола за спешна помощ потегля незабавно, само че по пътя екипът, в който е и парамедикът и ръководител на " Клуб за бъдеще " в Пазарджик Цвятко Луджев, получава уведомление, че положението на недоносеното бебе се е влошило и то е получило пневмоторакс (натрупване на въздух в гръдната празнина, което пречи на белия дроб да се разгъне - бел.ред).

Лекарите се борят да стабилизират детето, а откакто съумяват, то е превозено сполучливо с колата за спешна помощ в неонатология от трето равнище в Пловдив. 

Неонаталната кола за спешна помощ, на стойност 200 000 лева, бе закупена, откакто са събрани над 600 тона рециклирани капачки в границите на една година.

Линейката обслужва лечебните заведения в Пловдив и региона. Тя е предопределена за деца в риск, които имат незабавна потребност от превозване, сподели при даряването на профилирания автомобил лекар Иван Стойнов, шеф на незабавния медицински център в Пловдив.

Около 70 случая годишно на деца в риск изискват превозване с детска неонатална кола за спешна помощ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР