Това, което се случи с този опит за преврат, че

...
Това, което се случи с този опит за преврат, че
Коментари Харесай

Христо Грозев: Опитът за преврат в Кремъл ще бъде повторен, този път от други лица

Това, което се случи с този опит за прелом, че Путин може да бъде свален. Убедени сме, че това, което се случи, ще бъде повторено и то по-скоро, само че от други хора. Най-вероятно това ще олигарсите и ФСБ, които нямат интерес нито Путин да бъде на власт, нито Пригожин. Това разяснява пред Нова ТВ проверяващият публицист Христо Грозев.

Твърденията, че идващият човек след Путин ще бъде по-опасен са част от пропагандната машина на Кремъл. Подозирам да има сюжет да пристигна на власт човек като Пригожин, само че подобен човек ще бъде изхвърлен от системата, от олигарсите и ФСБ, тъй като те не желаят да живеят като в Северна Корея, разяснява още той.

Грозев счита, че обратът в държанието на Пригожин може да търсим в две аргументи. Първата е, че Пригожин не е получил предстоящата поддръжка от своите поддръжници, изключително от ген. Суровикин – командващият военната интервенция в Украйна. Американското разузнаване е знаело, че Суровикин е бил отдаден в проектите на Пригожин, който дружно с Вагнер доста умерено минаха през част от пътя към Москва. Втората – че е имало напън от страна на ФСБ върху фамилията на Пригожин, считат службите във Англия. Това, че Пригожин е престъпно проявен, има рисково мислене и е пропуснал, че може да бъде притиснат посредством фамилията си. И към този момент неговият наследник е бил арестуван при опит да напусне Русия, уточни журналистът.

По думите на Христо Грозев ден и половина преди пуча в Кремъл са получили някаква информация за желанията на Пригожин. В нощта на събитията е почнала трескаво другарство сред шефовете на ГРУ, които са се свързвали с приятелите на Пригожин, от които с изключение на информация, са търсили и някаква поддръжка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР