Това, което прави впечатление, е, че засега тенденцията за спад

...
Това, което прави впечатление, е, че засега тенденцията за спад
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Проблемът на Радев с партийния проект е, че не може да събори правителството в удобно за него време

" Това, което прави усещане, е, че към този момент наклонността за спад в поддръжката към държавното управление е спряла. Има стабилизация, само че на ниски равнища. Малко над една пета от всички запитани заявяват позитивна оценка за работата на този кабинет, като единствено симпатизантите на ПП-ДБ наподобяват в огромното си болшинство положително настроени към държавното управление. Електоратът на ГЕРБ наподобява по-разколебан в оценката си, само че и там позитивното мнение въпреки всичко доминира с малко. Електоралната картина наподобява постоянна, само че продължава трендът все по-малко хора да декларират присъединяване в изборите – в случай че през днешния ден има нови, ще имаме още по-ниска от така и така рекордно ниската интензивност на последните два парламентарни вота ". Това съобщи пред социологът Димитър Ганев.

" Струва ми се, че даже и да има напрежение към промяната на някои министри, тованяма да заплаши животана този кабинет. Причините са минимум четири. На първо място – нито един от сътрудниците няма интерес от нови избори. При предварителен избор нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи, нито ПП-ДБ ще имат по-висок резултат спрямо последните избори. Като при ПП-ДБ упованията са за по-нисък. На второ място – нито една от ръководещите партии няма различен сътрудник, с който да може да направи нова “сглобка ”.На трето място - нови избори отварят вратата за поява на нов политически индивид, който може да размести малко или доста електоралните пластове, което си е риск за обединенията, които поддържат настоящето ръководство. И на четвърто място, само че не и по значение – в идващите няколко месеца предстоят основни назначения за попълване на регулаторите.Голямата част от тези позиции са с корав мандат от по няколко години. Това са властови позиции, които едва ли някой от сглобката желае да пренебрегне ", безапелационен е Ганев.
" Радев с тези свои дейности, ориентирани против болшинството в Народното събрание, се пробва да натрупа политически капитал, с цел да показа себе си за евентуална опция, оставяйки парламентарната съпротива с второстепенна роля. Същото правеше и по време на първия си мандат, когато се трансформира в съществена съпротива на третия кабинет на Борисов. Но това по кое време ще може да показа действителна опция като партиен план не зависи единствено от него. Радев не може да събори този кабинет и да провокира нови избори в комфортно за него време. Това зависи от партиите от болшинството, а те ще опитат да създадат по този начин, че да не е в негова полза ", сподели още социологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР