Това, което очаквам, е да има краен резултат, в който

...
Това, което очаквам, е да има краен резултат, в който
Коментари Харесай

Денков: Украйна няма как да влезе в НАТО, докато е във война

" Това, което чакам, е да има краен резултат, в който категорично се споделя, че Украйна ще бъде поканена тогава, когато събитията разрешават. Като наличие това подхожда на декларацията както на Народното събрание, по този начин и на Министерския съвет, които бяха признати напълно неотдавна. Това съобщи министър председателят Николай Денков.

Ще има ясна вероятност, че Украйна ще стане член на НАТО, само че за това би трябвало да има съответните условия. Докато Украйна се намира в положение на война със прилежаща страна, няма по какъв начин да бъде призната, само че ще са ясни изискванията, при които тя ще бъде призната вероятно ", съобщи на срещата на НАТО във Вилнюс министър председателят Николай Денков.

По думите му България е в синхрон с това, което се чака във Вилнюс като краен резултат.

" За първи път след Студената война има образуване на такива районни проекти, които да приготвят страните при вероятно нахлуване от Изток. И в това отношение се намираме в нова обстановка. Това, което е значимо за нас, е да надградим потенциала, който имаме през днешния ден, и този потенциал да бъде вграден, интегриран изцяло с потенциалите на прилежащите страни - Румъния, Турция, както и с другите натовски страни ", добави Николай Денков.

съществуващата група, по този начин наречената бойна група, тя е на равнище батальон, в случай че използваме нашите термини. Но би трябвало да бъде надградена, разширена, с бойни благоприятни условия, с персонален състав, тъй че да отиде на равнище бригада, което е идващото равнище на мащаб на бойна група ", добави Денков.

Това е едно от решенията, с които се чака, че през идната година към този момент всички страни би трябвало да употребяват двата % по-скоро като най-малко, а не като най-много на разноските или като цел на разноските за военните разноски, посочи министър председателят.

" България сигурно още за идната година е заложила да има разноски, които да подхождат на 2%, а по-следващата да бъдат още по-високи по отношение на придобиването на бойните самолети ", сподели още Николай Денков, представен от Българска национална телевизия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР