Това, което ние оставихме като наследство, беше изключително стабилна фискална

...
Това, което ние оставихме като наследство, беше изключително стабилна фискална
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Служебният кабинет не е наш опонент, те няма да се явяват на избори

Това, което ние оставихме като завещание, беше извънредно постоянна фискална позиция и намалял дълг. Има доста положителни планове по какъв начин да станат заплащанията по падежи на дълг, които пристигнаха тази година, и има проект за това по какъв начин да се вършат заплащанията, разяснява Гюров.

Чистките и политическите назначения са подходи от предишното. Ние не мислим по подобен начим, ние мислим по какъв начин да придвижим България напред и това става с политики. В момента виждаме, че има повсеместна промяна на хора на разнообразни равнища в администрацията. Когато това е самоцел, това не е в полза на обществото и да се преодолеят рецесиите, да се успокои обществото в сегашната обстановка. Всички български жители виждат потребността да довършим значимите неща, които стартирахме. За последните 12 години ние вдигнахме пенсиите повече отклкото за последните 12 години от ръководството на ГЕРБ. Направихме безвъзмездни детските градини също, напомни Гюров.

Според него българското общество не би приело, Гълъб Донев да се задържи на поста повече от 2-3 месеца по сходство на Стефан Янев.

Само за два дни, които имахме преди разпускането на държавното управление, държавното управление " Петков " обезпечи седем танкера и откри два слота. С още два дни работа на държавното управление и при липса на обязаност и взаимозависимост биха се намерили още два слота. Ние направихме доста значими стъпки и в този момент би трябвало да си довършим работата. Не ни доближиха няколко дни, с цел да осигурим всички слотове. Ние сме срещу добиването на шистов газ в Добруджа. Но в Черно море могат да се намерят източници. Един от разновидностите за диверсификация е намиране на източници у нас, само че постоянно според с ограниченията за запазване на околната среда. Със сигурност би трябвало да вървим към това България да е самостоятелна от непознати въздействия и да има ясна позиция. А тя е, че би трябвало да сме самостоятелни, да има диверсификация, да употребяваме газ на най-ниска цена от сигурни източници. А виждаме, че " Газпром " не е сигурен, разяснява Гюров енергийната рецесия.

При изискванията, че можем да разчитаме, че договорите ще бъдат спазвани и не сме подвластни от съветския газ, а имаме други снабдители и " Газпром " се конкурира на свободния пазар ценово с тези снабдители, няма никакъв проблмем. Но бих попитал кой е този човек и юрист, който ще даде гаранции, че " Газпром " ще съблюдава своите контракти, добави още той.

Лена Бориславова и Яна Балникова не се отхвърлят от политиката, счита Гюров. Той увери, че всеки, който е бил част от този екип, остава в него и зад идеята. Според него на по-късен стадий те ще бъдат още веднъж част от екипа отпред на " Промяната ". Решението на Балникова било взето преди реденето на листите, тъй че фактът, че Радостин Василев ще бъде отпред на листата в Габрово, от където тя влезе в Народното събрание на предишните избори, не е повлиял на решението ѝ.

Мисля, че имам добър късмет против Корнелия Нинова и Делян Пеевски в Благоевград. Победихме там на предишните избори и мисля, че можем да го създадем отново, сподели още Гюров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР