Това, което нас ни притеснява, че подобни случаи не зачестяват,

...
Това, което нас ни притеснява, че подобни случаи не зачестяват,
Коментари Харесай

Заков с първи коментар за вдигнатите под тревога изтребители от Граф Игнатиево

" Това, което нас ни тормози, че сходни случаи не зачестяват, само че да кажем, стават по този начин регулярни. И това, което ние би трябвало да се опитаме да разберем дружно с нашите съдружници е от кое място се появяват това нещо, за какво се появява и има ли причина съответна да бъдат вдигани изтребители на страни членки на НАТО за сходни подобни случаи. Очевидно става дума за подправени сигнали, само че ние сме длъжни да отреагираме “. Това съобщи военният министър Драгомир Заков във връзка повдигането под паника на български изтребители след сигнал за взривно устройство на борда на пътнически аероплан, съобщи бТВ.

По-рано от Министерство на защитата оповестиха, че в сряда български МиГ-29 са оказали помощ на пътнически аероплан. Дежурните изтребители от авиобаза " Граф Игнатиево “ са помогнали на пътнически аероплан, за който е подаден сигнал за вероятно съществуване на взривно устройство на борда.

Българските летци са поели контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си сътрудници, ескортирали са го над територията на България и са го предали на турските изтребители.

По-късно самолетът е кацнал сполучливо в Истанбул без последици за пасажерите и екипажа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР