„Това, което наричате напоследък война между МВР и Прокуратурата, не

...
„Това, което наричате напоследък война между МВР и Прокуратурата, не
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата е единствената отбрана, която следи за спазване на правата на хората

„ Това, което наричате в последно време война сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, не е война. Това е нахлуване. Във войната има две страни. Прокуратурата е единствената защита, която следи за съблюдаване на правата на хората”, това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Висш съдебен съвет, което да изготви устав за неговото вероятно премахване от поста.

„ Отдавна българската прокуратура декларира, че има много притеснителни трендове за нарушение на върховенството на правото и правата на индивида. Не става въпрос единствено за случая от предходната седмица. Става въпрос за голям брой случаи, които тормозят българската прокуратура, които ясно сме декларирали и показали в Европейския парламент и европейските институции. Прокуратурата се оказва единствената бариера сред българските жители и беззаконието, което е тъжно. Това е работата на българската прокуратура – да пази правата на българските граждани”, сподели Гешев.

„ Трябва да си зададем въпроса в каква обстановка се намираме и дали идващите няма да сте вие, тъй като сте задали неправилни въпроси, или няма да е съдът. Тук не приказваме за частни случаи, а за тенденции”, сподели Гешев.

Той разяснява предлагането за диалог, което насочи към министъра на правораздаването Надежда Йорданова и към Христо Иванов.

„ Предложих диалог по тематики, които те непрекъснато излагат – отговорността на основния прокурор, отчетността му, върховенството на закона – всичко, което интересува българските жители. Не се тормозя към тях да се причислят и други представители на изпълнителната власт, които обикалят медиите и показват отзиви, които съгласно мен са манипулативни и надълбоко неверни”, сподели Гешев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР