Това, което наблюдавам през последните дни, е преходът от предизборни

...
Това, което наблюдавам през последните дни, е преходът от предизборни
Коментари Харесай

Акад. Денков: Резултатът от постната пица на ГЕРБ е, че сме на опашката по минимална заплата и ниски доходи

Това, което следя през последните дни, е преходът от предизборни пламенни речи към следизборна психотерапия. Ясно е, че за загубата на някои основни градове за ГЕРБ е мъчителна и сега тече развой на осъзнаване на резултатите и опит да се отиде на идващ стадий - бюджет, конституционни промени. ГЕРБ ще влезе в работен режим, от който всички имаме потребност. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред БНР.

Припомняме, че в последните дни Бойко Борисов насочат остри рецензии към сътрудниците си в ръководството на страната, като и през вчерашния ден на Националното заседание на ГЕРБ във Велико Търново прозвучаха нападки - на тематика корупция и за Бюджет 2024.

Денков чака същия вид театрална сценка за Бюджет 2024 като в предходните години. Той е сигурен, че депутатите ще одобряват добър бюджет за идната година. Една от незнайните е дали финансирането по ПВУ ще се случи в края на 2023 година или при започване на 2024 година, уточни министър председателят. Няма никаква заплаха бюджетът да излезе отвън границите на 3-те % недостиг, а оттова нататък доходи и разноски би трябвало да се разискват експертно. Приказките на едро да няма недостиг не оказват помощ изключително, тъй като е в цялостно несъгласие с настояванията " дайте да дадем на кметовете ", сподели Денков.

Той е виждал по какъв начин протичат разискванията на бюджета - сблъскват се ползи, само че най-после резултатът е добър.

Денков акцентира, че бюджетът за финансови разноски е с 50% по-голям от настоящия. Твърденията, че няма средства за общините, са погрешни, разяснява министър председателят. Няма да вършим чешмички, няма да вършим игрища там, където няма тим, сподели Денков. Резултатът от постната пица в бюджета по време на ръководството на ГЕРБ е този, че България е на опашката на Европейски Съюз във връзка с минимална заплата и ниски приходи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР