Това, което ме мотивира, е любовта към децата, които осмислят

...
Това, което ме мотивира, е любовта към децата, които осмислят
Коментари Харесай

Актьорът Веселин Калановски и неговата кауза София да е столица и на културата

" Това, което ме стимулира, е любовта към децата, които осмислят сегашното ни и са инвестиция в бъдещето на България. Нуждата от съответно законодателство, гарантиращо опция за развиване и естествен живот в изискванията на непрекъснато модернизиращия се свят, в който живеем ", споделя известният артист, прочут от редица сериали като " Вина ", " Клетката ", " Братя ", " Скъпи наследници " и други

В политическата си роля Калановски е претендент за втори мандат общински консултант в София от листата на " Продължаваме Промяната - Демократична България " (Спаси София). За него София е повече от столица. София е град, в който културата и културните институти могат да се развиват, стига да им се даде късмет. През последните четири години в общинския съвет Калановски се бори за развиване на връзките с гражданското общество, за опазване на паметниците на културата, само че унищожаване на тоталитарните знаци от столичната градска среда. Той взе участие интензивно в комисиите по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, комисия за децата, младежта и спорта. Членува в Управителния съвет на Фондация " София - Европейска столица на спорта ". Основната му задача е: " За града, в който съм роден. За децата ми, които желая да живеят в разрастващата се столица на една естествена страна ".

Вярва, че хората на културата имат място в общинския съвет, тъй като там могат да се контролират разпоредбите за финансиране в бранш " Култура " в столицата. Той припомня, че на издръжката на столичния бюджет са четири общински театъра, три художествени галерии, музей, библиотека, пет общински културни института десетки професионални и любителски трупи и сформира. Освен това в София са  онцентрирани по-голямата част от креативните промишлености - държавни, общински и частни. Накратко - София може да стане и културната столица на България, в случай че се поставят нужните грижи.

Иначе актьорската кариера го е белязала окончателно. Той е несклоняем бунтовник. Участва интензивно в съвсем всички огромни цивилен митинги от 1989-а до 2021-а година Не понася бездействието и апатията, по тази причина през 2017-а година, към този момент 60-годишен, за първи път поема към политиката като основател на " Да, България ". Крачката към политиката той изяснява с думите " безпределно време марширувахме по жълтите павета, само че в един прекрасен ден човек осъзнава, че единствено с митинги нещата мъчно могат да се трансформират ". И като че ли има право.

В театъра Калановски е артист, само че в политиката е себе си. Парадоксално, тъй като в днешно време като че ли актьорската игра се е пренесла на политическия терен. Не и за него обаче. Той счита, че да се правиш на някой, който не си - това към този момент не е политика. Вярва мощно, че човек би трябвало да има персонална позиция и да я отстоява.

Такава позиция е тематиката за гласуването. Калановски неотстъпчиво отстоява, че хората би трябвало да се възползват от правото си на глас, когато дойдат избори. Той назовава тази идея " Да счупим кривото огледало ".

" Играчи с други ползи промиват мозъците ни, че няма смисъл, че всичко е на вятъра, че да се гласоподава е неефикасно. За да могат те, кукловодите, сами да си раздават картите и да си редят пасианса, както им харесва. Резултатът е: " Едно магаре тури за претендент и магарето предпочитам! " (пак по Бай Ганьо)... и огледалото се изкривява! С манипулиран, корпоративен, етнически, платен и какъвто се сетите още избор. Защото естественият липсва ", споделя той.

" Щом сте съгласни други да избират вместо вас, може да им вярвате и да не гласувате. Защото няма по какъв начин да останете без избраници, нали? От отишлите да гласоподават, едни ще поддържат читави хора, други - пробутаните от играчите " магарета ". Досещате ли се кои ще са повече, в случай че си останете в къщи? Тук е моментът да ви припомня, че от " магаретата " стават единствено " маскари ", които ще ръководят и гласувалите, и негласувалите... ", написа Калановски.

Наред със своята актьорска кариера и публичните си задължения, като татко на 4 деца той не пропуща да прекара време със фамилията си. Единственото, за което не му стига времето обаче, е самият него. Но това напълно не го тормози. " Страшно е, когато няма защо да се бориш и да преследваш. А когато има блян и стремежи, всичко е наред ", споделя Веселин Калановски.

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Платена публикация
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР