Това, което е направил Иво Милев е “едно от най-важните

...
Това, което е направил Иво Милев е “едно от най-важните
Коментари Харесай

Новата биография на Людмила Живкова излиза на 5 декември

Това, което е направил Иво Милев е “едно от най-важните събития в литературата и историята ни за последните години”, споделя за книгата прецизният наблюдаващ на книжния пазар, Светлозар Желев и това към този момент не е малко.
Новата биография на Людмила Живкова, “Животът и гибелта на Людмила Живкова” /736 стр./, е резултат на дълголетен труд на създателя Иво Милев.

Той работи по тематиката Людмила Живкова от 2009 година по отношение на развиване на план за игрален филм на продуцентските компании Служба "Информация и архив" (на МВР) и Камера. След работа с над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част необработен до момента, книгата съставлява ултимативния биографичен роман за Людмила.

В центъра на този роман е персоналната драма и покруса на една жена, умряла с възприятието, че е предадена, изоставена и излъгана, даже от личния си татко, а гибелта й и до през днешния ден продължава да буди загадки.

„ Животът и гибелта на Людмила Живкова “ е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в идентична мяра.
Иво Милев е подходил с хирургическата акуратност на хронист. Събрал е детайлите в едно компактно цяло. Оформил е облик, който може да се възприема с студен разсъдък. Документалната сага не е предопределена да пази или отхвърля времето, хората, решенията им. Това е изложение, непряк взор върху всичко допустимо, което ги е оформило.
Полезността на този труд е безспорна. Но по-важно е, че читателят инстинктивно построява доверие към неприсъстващия повествовател.”

Силвия Недкова, редактор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР