Това, което беше ясно казано е, че България ще има

...
Това, което беше ясно казано е, че България ще има
Коментари Харесай

Денков след срещата с Урсула: Ще ни подкрепят навсякъде

„ Това, което беше ясно казано е, че България ще има поддръжка на всички места, където има потребност. За отбрана на границата към този момент бяха получени 45 млн. евро “, това съобщи министър председателят Николай Денков след срещата си с Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

„ Обсъдихме интернационалните цели. Шенген, еврозоната, отбраната от мигрантите, помощта за Украйна. Това са тематики, които са европейски “, сподели още той. „ Ще бъдат поканени специалисти от Европа, с цел да създадем звено, което да управлява отбраната от миграция. Разбрахме се да работим дружно по няколко тематики в идващите месеци “, сподели Денков по въпроса с мигрантската рецесия.

„ За еврокомисаря би трябвало да излезе публично мнение от Европейската комисия. Ясно чух като обръщение, че и двамата ни претенденти са с извънредно високи качества. Госпожа фон дер Лайен беше признателна, че сме показали такива претенденти “, увери министър председателят.

„ Надяваме се до края на септември да наваксаме по проекта за възобновяване, с цел да може да получим второто заплащане. Има съществено закъснение в законопроектите. Имайте поради, че те се приготвят от Министерски съвет и по-късно има интервал на приемане и разискване в Народно заседание “, разяснява той.

„ Въпросът за референдума на „ Възраждане “ е вътрешен. За еврозоната говорихме обширно. Нашето държавно управление е обвързвано с явен ангажимент да продължим в тази посока. Има няколко законопроекта, които би трябвало да се одобряват. Обсъдихме по какъв начин бихме могли да улесним процеса и хората да схванат, че няма да има разтърсвания “, съобщи Денков.

„ Ние към този момент използваме еврото. Няма нещо ужасно “, увери министър председателят.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР