Това каза заместник-председателят на групата на БСП за България и

...
Това каза заместник-председателят на групата на БСП за България и
Коментари Харесай

Милка Христова: Разработването на стратегически цели за София трябва да надмогне дребнотемието в СОС

Това сподели заместник-председателят на групата на " Българска социалистическа партия за България " и на СОС Милка Христова. Тя, дружно с Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС, участва на следващото събитие под мотото " Разговори за града ", проведено от Направление " Архитектура и градоустройство " в Столична община. Лекции на тематика " Ѕmаrt сіtу: Peшeния зa paзвитиe нa гpaдoвeтe в пpoмeнящия ce cвят " изнесоха арх. Борина Андрю и Юг Паран от Франция.

 

" Ние одобряваме и изцяло споделяме по-голямата част от новите градоустройствени хрумвания, които бяха показани от арх. Андрю и Юг Паран, разяснява Милка Христова. - Идеята за полицентричен град, предлагащ комфортни и налични услуги, е част от предизборната платформа на Българска социалистическа партия още от 2015-та година. След тази среща за следващ път се убедихме, че предмет на работата на Столичния общински съвет би трябвало да бъде създаването точно на такива стратегически хрумвания за ръководство на градоустройствените процеси и за развиване на столицата. Вместо това, в последните години на съвещанията на комисиите и на сесиите на СОС ние непрекъснато затъваме в дребнотемие и безрезултатни политически разногласия ".

 

Максимално улеснение за живот и икономисване на времето на всеки жител е главната цел, която се стараят да реализират арх. Борина Андрю и Юг Паран в плановете си, означи Иван Таков. Според него, тъкмо това би трябвало да бъде водещият претекст в работата и на всеки общински консултант в София.

 

" Силно усещане ми направи наклонността за отвод от колелата и тротинетките, която осезаемо участва в концепциите и плановете на арх. Борина Андрю и Юг Паран, сподели той. - Това е тъкмо противоположното на налаганото у нас схващане за екологично напредване с колела и тротинетки в последните години. Очевидно бъдещето на модерните градове е напълно на пешеходците и на комфортния публичен превоз. Добре е да го имаме поради и да се съобразим с това, когато изготвяме проекти за града за идващите години ".

--
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР