Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика

...
Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Подкрепят над 200 000 уязвими деца с мерки по Европейската гаранция за детето

Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров при откриването на среща на високо ниво в София за отбелязване на достиженията от осъществяването на 3-годишната пилотна стратегия за превъзмогване на детската беднотия и общественото изключване, която беше въведена в България, Германия, Гърция, Италия, Испания, Литва и Хърватия. 

Форумът се провежда от Европейската комисия, УНИЦЕФ и държавното управление на България. 

Вицепремиерът Лазаров акцентира, че България си е сложила за цел намаляването на броя на децата в риск от беднотия или обществено изключване със 196 750 лица до 2030 година Той напомни, че в границите на пилотния план са предоставени основни услуги, фокусирани към децата и фамилиите от уязвими групи. Сред тях са патронажна грижа и индивидуализирана поддръжка, ранна детска намеса, приобщаващо предучилищно обучение и услуги за предварителна защита и поддръжка.

В България пилотната стратегия се изпълняваше от УНИЦЕФ в партньорство с Министерството на труда и обществената политика в 10 общини на територията на областите Бургас, Сливен и Стара Загора. Чрез нея бяха подкрепени над 16 000 деца и над 10 000 родители, които получиха достъп до четири типа услуги: патронажни грижи за бременни дами и фамилии с дребни деца, ранна детска намеса, приобщаващо учебно обучение и услуги за предварителна защита и поддръжка. 

" Дълбоко имам вяра, че когато влагаме в децата, ние влагаме освен в идващото потомство, а и в просперитета на нашите общества, което ще способства за постигането на общите ни цели за възстановяване на детското богатство ", сподели в умозаключение вицепремиерът Лазар Лазаров, представен от Българска национална телевизия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР