Това каза в, следователят Бойко Атанасов.Името на следователя нашумя през

...
Това каза в, следователят Бойко Атанасов.Името на следователя нашумя през
Коментари Харесай

Бойко Атанасов: Слабата централна власт позволява да съществуват ...

Това сподели в, следователят Бойко Атанасов.

Името на следователя нашумя през 2016 година, откакто в изявление за " Биволъ " той съобщи, че в столичното разследване има шпицкоманда от магистрати под контрола на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. Те решавали делата, както изиска тогавашният основен прокурор. Според него там имало три " противозаконни " бранша, което разрешава заобикалянето на инцидентния принцип за систематизиране на делата. 

Срещу Атанасов също по този начин са прилагани специфични разследващи средства през 2011 година по искане на тогавашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Разрешението за подслушване е обещано от ръководителя на Окръжния съд в София Владимир Иванчев. 

“Пепи Еврото и Боби Сарафов тогава имаха сюжети кой какво да каже на завеждащ следствения отдел. Пепи Еврото към момента е в симбиоза, дали е жив или не е, това няма значение. Той е един клан в прокуратурата. Както знаем брат му Емил Петров също е впит там, той е заместител на апелативния прокурор ”, акцентира следователят.

“Имах огромни упования от управлението на прокуратурата да видят какво се случва с делата със следователите в Софийската градска и Специализираната прокуратура - те са на Пепи Еврото. ”

“Закриха Специализираната прокуратура, само че хората, които работеха там продължиха да работят още веднъж в градската прокуратура, в профилираните звена ”, добави Атанасов.. 

Той се съгласи с Кулезич, че фурора с Нотариуса, на който сме очевидци сега, се прави за да се отклони вниманието точно от Пепи Еврото.

“Слабата централна власт разрешава да се вършат избрани кръгове като този на Пепи Еврото, Нотариуса и още такива. Много следствия демонстрираха образно по какъв начин се вършат срещи с магистрати, помните и Красьо Черния и така нататък ”, добави следователят.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР