Това каза в Денят започва директорът на РУО - София

...
Това каза в Денят започва директорът на РУО - София
Коментари Харесай

МОН обмисля втора дата за изпитите след 7. клас

Това сподели в " Денят стартира " шефът на РУО - София Ваня Кастрева.

 

Тя изясни, че при неспособност на дете да се яви на някой от изпитите, в границите на седмица след провеждането му родителите би трябвало да подадат заявление до районното ръководство по образованието в града. Тази догадка важи при три случая - болничен престой, карантина или при гибел в фамилията.

" Ако това (вторият изпит) се случи по време на класиранията, тъй като има хипотези, при които се подреждат нови стремежи, те могат да се включат. Ако се случи в по-късен стадий, те могат да минат в хипотезата за банкет над одобрения държавен банкет. Това бе допустимо за четвъртокласниците и десетокласниците ".
Утре и петък ще са неучебни. Изпитът стартира в 9.00 часа, само че родителите би трябвало да заведат децата най-късно в 8.30 ч. Децата би трябвало да имат документ за идентичност - ученическа брошура. Изпитът се организира в учебното заведение, в което се образова седмокласникът, написа се с черен химикал.

Първи модул е повишен на час и 15 минути. Олекотеността на дилемите е относителна, уточни Ваня Кастрева. Задачите по БЕЛ са 26, като последната е по литература, тя е за основаване на текст.

Ваня Кастрева разяснява и по-високите резултати на зрелостниците тази година:

 

" Става дума за мотивация и независима подготовка. Ролята на средата е доста значима, само че когато приказваме за едни 18-годишни младежи, това е тяхната мотивация и техният труд ".

Традиционно резултатите на зрелостниците от София са най-високи за страната. На първо място по триумф е Математическата гимназия, следвана от Немската и Испанската гимназия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР