Това каза пред БНТ Владислав Панев – член на комисията

...
Това каза пред БНТ Владислав Панев – член на комисията
Коментари Харесай

Панев: Ако няма военни действия, проблеми с газа тази зима няма да има

Това сподели пред Българска национална телевизия Владислав Панев – член на комисията по енергетика и народен представител от ПГ на „ Демократична България “.

„ Доколкото имаме информация от " Булгаргаз " през предходната година четирима търговци са купували газ. В петък вечер препоръчаното количество е било закупено от осем търговеца, т.е. конкуренцията към този момент е била доста по-голяма “, разяснява още той.

„ Цените които са реализирани на газовата борса в петък са доста близки до пазарните цени в Букурещ, т.е. да се приказва за някаква огромна спекулация в случай, че цените са пазарните, е доста мощно казано. Газовата борса единствено на име се води борса. Продавачът е единствено един „ Булгаргаз “, купувачите трима най-много “, изясни Панев.

Той сподели още, че първата оферта „ купува “ в петък не е била три секунди след офертата „ продава “ и това съгласно него изобличава тезата на ГЕРБ.

„ Притеснително е положението на газовата борса. Това, че имаме един продавач и няколко купувача “, счита Панев.

„ Мерките за обезщетения в това число на битови консуматори ще влязат от февруари месец, в това число и за сметките от декември насам. Потребителите ще бъдат обезщетени с половината от разликата над прогнозната цена на КЕВР от юли месец предходната година “, изясни депутатът.

„ Това би трябвало да се случи към сметките или през февруари или през март, както за индустриалните консуматори на електрическата енергия. Очаква се сметките през февруари да бъдат на процедура три пъти по-малки “, разгласи Владислав Панев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР