Това каза пред БНР председателят на УС на Българската стопанска

...
Това каза пред БНР председателят на УС на Българската стопанска
Коментари Харесай

Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще означава абсолютен срив за държавата и всеки българин

Това сподели пред БНР ръководителят на УС на Българската стопанска камара Добри Митрев по отношение на предложевието да се наложи цялостно евроембаргото върху вноса на нефт от Русия.

Предвидимост и изясненост за бизнеса ще има, когато има опция да се подписват дълготрайни контракти за електрическата енергия, безапелационен е Митрев. Той даде образци с цената на тока за промишлеността в редица страни и попита по какъв начин българската промишленост да бъде конкурентноспособна, откакто у нас 20% е делът на дълготрайните контракти, а 80% - на борсата ден напред.

Попитан по какъв начин се отразява енергийната неустановеност и непредвидимост върху бизнеса, в предаването " Преди всички " Митрев разяснява: " Отчайващо. За май в промишлеността никой не знае каква ще бъде цената на електрическата сила, никой не знае каква ще бъде цената на природния газ. Ежедневно, ежечасно се качват цените на материалите. Тази неустановеност се придвижва върху служащите и чиновниците, върху стоките и услугите – виждаме по какъв начин порастват с часове и българският народ обеднява.

Той е безапелационен, че никой не знае сега каква е цената на природния газ. Никой
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР