Това каза пред БНР посланичката на Съединените щати в НАТО

...
Това каза пред БНР посланичката на Съединените щати в НАТО
Коментари Харесай

Посланичката на САЩ в НАТО: Украйна ще надделее в тази война

Това сподели пред БНР посланичката на Съединените щати в НАТО Джулиан Смит.

Съединени американски щати имат вяра, че Украйна ще надделее в тази война, сподели дипломат Смит. Тя не чака смяна на политическите настройки във Вашингтон, която да докара до преустановяване или фрапантно понижаване на икономическата или военната помощ за Киев.

 

Северноатлантическият алианс също е кадърен да резервира единството си, макар че обществата в страните членки занапред ще изпитват на собствен личен тил резултатите от енергийния контраудар на Кремъл.

 

" Зная, че някои хора слагат под въпрос нашето единение, само че мога персонално да ви уверя отсам, от щаб-квартирата на НАТО, че Алиансът остава обединен и че ще продължим да поддържаме Украйна колкото и дълго време да е належащо това ".

Посланик Смит съобщи, че решението за възможна контраатака е прерогатив на командващите украинските сили. Войната обаче може да свърши по напълно друг метод.

 

" Не знаем какво ще направи президентът Путин през идващите седмици или месеци. Ясно е обаче, че съветските сили се оказаха неспособни да реализират главните си задания. Сблъскват се с тежки логистични проблеми, с дефицит на муниции, имат проблеми и с мотивацията. 

 

Ние вършим всичко допустимо да подобрим качествата на Путин в стратегическите сметки и той да постави завършек на тази война незабавно. Русия може да се откаже от този спор и да го приключи още през днешния ден. Стига да изиска. Това е и нашата последна цел - войната да свърши ", сподели Джулиан Смит.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР