Това каза пред Би Ти Ви бившият финансов министър Милен

...
Това каза пред Би Ти Ви бившият финансов министър Милен
Коментари Харесай

Милен Велчев: Държавата е лош стопанин, не й трябва ЕРП

Това сподели пред Би Ти Ви някогашният финансов министър Милен Велчев. Според него, страната по принцип е неприятен собственик и това е потвърдено и в други региони на света, по тази причина не й би трябвало влизането в едно ЕРП.

"Ако желаеме да сме очевидци на обстановки като тези през 90-те години на предишния век, можем още веднъж да настъпим мотиката ", добави Велчев. Той цитира чешката преса, съгласно която ЧЕЗ не се ръководи добре, точно тъй като дял в компанията има и чешката страна.

Велчев уточни, че България сега води арбитражно дело против ЧЕЗ и никой продавач не би оставил в ръцете на своя конкурент подобен мощен лост за въздействие върху арбитражното дело. "За да стане това, би трябвало да е реализирано взаимно преференциално съглашение за арбитража, само че това би коствало на страната ни десетки милиони евро ", счита представителят на съветската ВТБ в България.

Велчев похвали "политическия инстинкт " на премиера Борисов, като означи, че той се пробва да тушира някои популистки мераци на опозицията да вкара България в ръководството на едно частно сдружение.

"ЕРП-тата бяха продадени през 2004 година в транспарантна и пазарна договорка, страната получи доста положителни доходи от това. Приходите на страната от тези ЕРП-та бяха по-ниски, а и обслужването на популацията е по-добро в този момент ", сподели някогашният царски министър.

Велчев добави, че Гинка Върбакова евентуално е получила поддръжка от финансови вложители и няма подозрение, че при осъществяване на договорката ще ръководи ЕРП-то на Западна България добре.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР