Това каза по Нова бившият български консул в Одрин Георги

...
Това каза по Нова бившият български консул в Одрин Георги
Коментари Харесай

Ексконсул: Българите са смачкани в одринския затвор

Това сподели по Нова някогашният български консул в Одрин Георги Димов.

На 17 ноември в Одрин бяха хванати петима хипотетични гюленисти при опит да преминат незаконно в България с микробус и трима български жители, оповестени от управляващите за техни помагачи.

Заловиха хипотетични гюленисти и БГ помагачи >>

Петимата са арестувани по съмнение във връзки с организацията на Фетхуллах Гюлен - Фето. Анкара го упреква в образуване на опита за прелом в нощта на 15-и против 16 юли 2016 година

Българските жители са в пандиза в Одрин по обвиняване за незаконен трафик на мигранти и съзнателно подкрепяне на незаконна организация.

Допреди година и половина Турция беше длъжна да ни уведоми за ареста до 48 часа, само че в този момент - до 10 дни. По тази причина допускам, че българите нямат юрист, сподели Георги Димов. Той добави, че с този проблем се сблъскват жители и на други страни.

Турски съд пусна и втората българка, само че я грозят 5 година затвор >>


Арестуваните са смачкани в пандиза. Ще си признаят и майчиното мляко. Ще си признаят даже неща, които не са създали, разяснява Димов.

Посланикът в Турция Надежда Нейнски сподели по БНР, че консулството ни в Одрин е готово да помогне на българите по всеки вероятен метод.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР